burenpremie, samen BENOveren loont

verschillende premies

Om BENOveren te stimuleren, zijn er verschillende premies zoals energiepremies voor bestaande woningen en de totaalrenovatiebonus. Nu is er ook de burenpremie, een nieuwe premie dat het ‘samen BENOveren’ wil bevorderen.

De burenpremie krijg je als je met minstens 10 wooneenheden uit dezelfde buurt beslist om samen te BENOveren. In dit geval krijgt “de buurt” een BENOvatiecoach ter beschikking die het project per woning zal begeleiden. In de woningen moet wel één van de zeven  BENOvatiemaatregelen worden uitgevoerd: dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, HR-beglazing, warmtepomp, zonneboiler of ventilatiesysteem. De BENOvatiecoach ontvangt een vergoeding (tot 400 €) per woning en per maatregel die wordt uitgevoerd.

Niet elke deelnemende woning moet dezelfde maatregelen uitvoeren want voor elke woning liggen de noden anders. De BENOvatiecoach geeft advies over welke maatregel het beste wordt uitgevoerd in zijn of haar specifieke woning. Uiteraard zijn er synergiemogelijkheden als de bewoners dezelfde maatregelen uitvoeren, bv. door een betere prijs bij een groepsaankoop.

Er zijn 2 manieren om in te schrijven voor een burenpremieproject: ofwel via Eandis, ofwel via een BENOvatiecoach.

meer info
www.eandis.be.

 

Uitgelicht