Fit de zomer in

Brasschaat geeft burgers een duwtje in de rug.

Brasschaat heeft oog voor de gezondheid van haar burgers en geeft ze een duwtje in de rug naar voldoende beweging. In het voorjaar worden er verschillende acties opgestart. 

Hou je van de natuur, de frisse lucht en een goede wandeling? Schrijf je dan in voor het OLO wandelproject. Hierbij ga je op vrijdag in een tijdsspanne van 12 weken van 8 km naar 20 km wandelen. Ook rolstoelgebruikers zijn welkom. Vanaf 6 april starten de wandelingen. Het inschrijvingsgeld bedraagt €20.

Ook voor de fietsliefhebbers hebben we een uitdaging: zaterdag 21 april is de eerste training van Spring op je fiets. In 10 weken leer je verder en sneller fietsen (van 30 naar 80 km), maar ook hoe je veilig  in een groep kan rijden. Elke woensdag om 18.30 uur en zaterdag om 9.30 uur gaan we fietsen. Je hebt wel een koersfiets of sportieve fiets nodig en een helm. Het inschrijvingsgeld bedraagt €25. Er wordt een infomoment georganiseerd op woensdag 18 april om 19 uur in de cafetaria van AC Break in het Louis de Winterstadion, Gemeentepark, Brasschaat.

Heb je tijd overdag? Vanaf 19 maart kan je inschrijven voor de nieuwe lessenreeks sportinitiaties voor volwassenen georganiseerd door de vzw Sport Plus Brasschaat. Deze periode loopt van april tot eind juni. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2,50 euro per les voor inwoners van Brasschaat, 2,25 euro per les voor 55-plussers en de anderen betalen 3 euro per les. Het totaal bedrag is dus afhankelijk van het aantal lessen. Je kan kiezen tussen o.a. badminton, body gym, kracht van aandacht, curve bowls, fit dans, fun dans, pilates, mindful wandelen, drums alive, taichi, tennis, yoga, zumba, … De sporten worden georganiseerd in de verschillende dienstencentra van de gemeente, in sporthal Sportoase en in de zaal van Ons Middelheem.

Inschrijven voor de activiteiten kan via de vrije tijd – webshop

meer info
sportdienst Brasschaat | Bredabaan 407 | T 03 650 03 30 | sport@brasschaat.be

Uitgelicht