GEZOCHT

nieuwe vrijwilligers voor dienst burenbemiddeling

Onze dienst burenbemiddeling is op zoek naar nieuwe kandidaat-vrijwilligers om haar werking te versterken. In november staat er alvast een opleiding gepland om je onder te dompelen in de materie. 

Als vrijwilliger bij de dienst burenbemiddeling bemiddel je in conflicten die er zijn tussen buren. Je luistert naar het verhaal van beide partijen. Als bemiddelaar oordeel je niet en draag je ook geen oplossing aan. Je helpt de partijen om samen een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is. Je hebt uiteraard een geheimhoudingsplicht.

Je  woont in de gemeente en je kan goed luisteren en inleven in de situatie. Je vindt  het leuk om met mensen te werken en je bent  vlot in de omgang. Je bent regelmatig beschikbaar voor bemiddelingen en overlegmomenten met je coördinator en andere bemiddelaars. Je ontvangt een vergoeding én een opleiding.  Die opleiding vindt plaats tussen 18 november en 16 december telkens op zaterdag in Campus vesta in Ranst. In deze opleiding leer je de basisbeginselen van bemiddeling en de specifieke toepassing voor burenconflicten worden aangeleerd door middel van rollenspelen en interactieve oefeningen.

Dien je kandidatuur in vóór 15 oktober via burenbemiddeling@brasschaat.be.

meer info
dienst burenbemiddeling | T 03 650 02 | burenbemiddeling@brasschaat.be

Uitgelicht