Je huisnummer kan je leven redden!

Een duidelijk huisnummer kan problemen voorkomen

Heel wat ongevallen gebeuren in je eigen woning. Wist je dat hulpdiensten kostbare tijd kunnen winnen als je huisnummer duidelijk zichtbaar is aangebracht op je woning of brievenbus. Zo hoeven ze niet lang te zoeken naar de juiste woning. Je huisnummer kan dus je leven redden!

Ook horen we regelmatig dat briefwisseling niet tijdig of niet op de juiste plaats afgeleverd wordt. Uit onderzoek blijkt dat de postbode soms wel heel vindingrijk moet zijn om de juiste brievenbus te vinden. Wanneer het juiste huisnummer of indexnummer op je brievenbus ontbreekt, is het haast onmogelijk voor de postbode om jouw post correct af te leveren. Zeker wanneer het dan nog een appartementsgebouw betreft met verschillende wooneenheden, wordt het gokken.

Bus en index NOT

Sinds 2013 bestaat er een eenvormige huisnummering bestaande uit een huisnummer en eventueel een toevoeging van huisletter en index. Vandaag stellen we vast dat, ondanks die wettelijke verplichting, het gebruik hiervan nog niet voldoende wordt toegepast.

Wat kan jij doen?
Bekijk even je woning en brievenbus. Is jouw huisnummer (eventueel huisletter en index) duidelijk aangegeven? Neen? Dan geven we je hier enkele tips mee om het te verbeteren:

  1. Breng je huisnummer goed leesbaar vanop de openbare weg aan op je brievenbus en/of woning.
  2. Wanneer dit van toepassing is, breng je ook de huisletter en index goed leesbaar aan.
  3. Twijfel je over je juiste huisnummer en index? Neem contact op met onze dienst Burgerzaken.
  4. Het vermelden van je naam is geen verplichting maar kan, zeker bij appartementen, voor extra verduidelijking zorgen.
  5. Woon je in een appartementsgebouw? Bekijk dit even met je buren of neem eventueel contact op met je syndicus. Busnummers die in het verleden werden gebruikt zijn niet meer geldig!

Bus en index YES

meer info
dienst burgerzaken
T 03 650 02 00
burgerzaken@brasschaat.be

lokale politie Brasschaat
T 03 650 35 00
PZ.Brasschaat@police.belgium.eu

Uitgelicht

win een KadoBon

maak kans op een Brasschaatse KadoBon van 10 euro!

Stuur een originele foto van je huisnummer, of laat op beeld goed zien hoe duidelijk je huisnummer wel is.

En stuur dat naar wedstrijd.huisnummer@brasschaat.be 

Ben je bij de winnaars, dan word je persoonlijk op de hoogte gebracht en krijg je een KadoBon waarmee je kan gaan shoppen in de Brasschaatse winkelstraten. De wedstrijd loopt nog tot 18 juni 2017.

afbeelding KadoBon