Onvergetelijke inclusieve sportdagen in Brasschaat

Sportregio Antwerpse Kempen en Sport Vlaanderen Brasschaat richtten op 9 en 11 oktober inclusieve sportdagen in. Jongeren met en zonder handicap sportten samen in het sportcentrum Sport Vlaanderen Brasschaat.

Tijdens deze inclusieve sportdagen leren leerlingen elkaars beperkingen en mogelijkheden ontdekken. Voor de meeste van de aangeboden sporten zijn er lesgevers van sportclubs uit de omgeving voorzien. Zo is er meteen ook een link naar de sportclubs waar de jongeren eventueel terecht kunnen als ze een ‘coole sport’ verder willen beoefenen in hun vrije tijd.

Mekaar bezig zien, aanmoedigen, helpen en ondersteunen geeft een meerwaarde aan het plezier dat de jongeren beleven op deze sportdag.

Op dinsdag 9 oktober sportten 283 kinderen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs samen met kinderen uit het BULO. Verschillende binnen- en buitensporten werden aangeboden zoals badminton, boccia, rolstoeldans, boogschieten, muurklimmen, tafeltennis, atletiek … en nog veel meer.

Op donderdag 11 oktober was het de beurt aan 190 sportievelingen uit dagcentra, BUSO en secundaire scholen.  Deze sportdag is uniek omdat er personen kunnen deelnemen met zowel een mentale als een fysieke beperking.

Uitgelicht