Provincie Antwerpen genomineerd

voor 'Ster van Europa'

Het project Pop up Europa is genomineerd voor de 'Ster van Europa'. Dit is een prijs van het Vlaams Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) voor een persoon of project die het Europese debat of samenwerking het afgelopen jaar naar een hoger niveau tilde in Vlaanderen. Pop up Europa naar steden en gemeenten in de provincie Antwerpen. Die staan dan een maand lang in het teken van Europa met activiteiten voor jong en oud, scholen en verenigingen. Afgelopen jaar waren er al pop ups in Herentals, Geel, Lier, Wuustwezel, Turnhout en Brasschaat.

activiteiten voor iedereen
gedeputeerde voor Europese Samenwerking, Peter bellens licht toe: "Het unieke aan Pop Up Europa is dat het zich niet richt tot één specifieke doelgroep of zich beperkt tot één thema, maar met een breed gamma van activiteiten zoveel mogelijk mensen probeert te bereiken, van een klassieke lezing tot een Europees Rad van Fortuin op de wekelijkse markt".

Zo kwam Eurocommissaris voor Landbouw Phil Hogan al langs in Wuustwezel voor een debat met landbouwers, kregen Lierse jongeren een workshop Fake News, draaide men in Turnhout aan het Europees Rad van Fortuin en bracht een groep uit Brasschaat een bezoek aan het Europees Parlement. Kortom, een programma op maat over Europa, georganiseerd samen met de gemeente. Vorig jaar werd Pop up Europa door het Europese Comité van de Regio's al bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne.

breng je stem uit
Stemmen op de projecten kan vanaf tot en met 23 mei via www.stervaneuropa.be.

Uitgelicht