Stem voor een elektrische deelwagen in jouw wijk!

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. Ook Brasschaat doet hieraan mee. Brasschaat wil in elke wijk minimaal één ‘mobipunt’ uitbouwen met o.a. een elektrische deelwagen. Een mobipunt is een fysieke plaats waar verschillende mobiliteitsfuncties (o.a. autodelen, fietsenstalling, deelfietsen, nabij openbaar vervoer,…) verzameld worden. Jij kan stemmen in welke 2 wijken we starten.

Voor dit project kan Brasschaat van de Vlaamse overheid 37 000 euro subsidies krijgen. De bedoeling is dat je als inwoner je stem uitbrengt op één van onderstaande projecten. Als deze projecten gezamenlijk de stem krijgen van minimaal 1% van de volwassen bevolking van Brasschaat (370 stemmen dus) dan ontvangt Brasschaat de subsidie en kunnen we een elektrische deelwagen plaatsen op de 2 locaties met de meeste stemmen.

1. elektrische deelwagen voor wijk Centrum(thv Bredabaan/Armand Reusensplein)
2. elektrische deelwagen voor wijk Driehoek(thv Bredabaan/Rerum Novarumlei)
3. elektrische deelwagen voor wijk Maria-ter-Heide(thv Bredabaan/Bossaerstraat)
4. elektrische deelwagen voor wijk Mariaburg(thv Molenplein)
5. elektrische deelwagen voor wijk Vriesdonk(thv Patio Donk)
6. elektrische deelwagen voor wijk Lage Kaart(thv Kaartse Plein)
7. elektrische deelwagen voor wijk ‘Vogeltjeswijk’ (thv Miksebaan/Vinklaan)
8. elektrische deelwagen voor wijk Bethanie (thv Bredabaan/Pauwelslei)

De gemeente wil hiermee elektrische wagens stimuleren. De impact is dan ook groot. Een gedeeld voertuig vervangt gemiddeld 4 tot 10 privé wagens en zorgt voor een jaarlijkse vermindering van 6 ton CO2-uitstoot. Wanneer dit gedeeld voertuig elektrisch is, zijn de voordelen op vlak van uitstoot nog vele malen groter.

Wil jij en minstens 3 van je buren een elektrische deelwagen in je eigen straat? Stuur dan een mailtje naar info@partago.be met je contactgegevens en die van je geïnteresseerde buren.

Van 28 augustus tot 7 oktober kan je stemmen via www.stroomversnellers.be.

meer info

www.stroomversnellers.be
www.brasschaat.partago.be 

Uitgelicht