Buitenbib en nieuwe boekfiets

Primeurs in de bib

Jarenlang stond er bij de open tuindeuren aan de bibliotheek een bord: de tuin is niet toegankelijk voor publiek. Dat is verleden tijd. Vanaf vandaag is Brasschaat een aangename leesplek rijker. Vooral op hete dagen kan je hier in de namiddag heerlijk in de schaduw zitten en een boek lezen. Met dit stukje ‘buiten’ heeft onze bibliotheek er weer een aangename zitplek bij. Daarom noemen we deze leestuin de BUITENBIB.

De buitenbib is toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Verder kan je natuurlijk niet naast de bakfiets kijken die hier staat te pronken. Het is een elektrische fiets die we ‘boekfiets’ gedoopt hebben want hij zal gebruikt worden voor een nieuwe vorm van dienstverlening: Bib-aan-huis.

Sommige mensen die slecht te been zijn, geraken niet in de bibliotheek. Zij kunnen beroep doen op onze boekfiets om boeken aan huis te laten brengen. Je maakt een afspraak met de bibliotheek. En na een eerste bezoekje door een bibliotheekmedewerker, weet je hoe je een keuze van boeken, films en/of muziek kan doorgeven. Een vrijwilliger brengt de materialen dan tot bij je thuis. Een eerste vrijwilliger heeft zich al gemeld!

Uitgelicht