gastgezinnen gezocht

AFS verwelkomt 180 jongeren deze zomer!

In augustus verwelkomt AFS opnieuw 180 jongeren van over de hele wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen. De AFS-studenten verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS biedt zo 180 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan!

AFS?
AFS is een educatieve uitwisselingsorganisatie die jongeren en gezinnen interculturele leerkansen biedt. Het is de eerste organisatie die een omkaderd en uitgewerkt programma voor gastgezinnen ontwikkelde.

“Wij waren gastgezin van twee Hong Kong Chinezen en van een Turkse jongen. Onze kinderen bellen nog regelmatig met hen. Het leuke is vooral dat het hun, maar ook je eigen wereld opentrekt. Op mijn verjaardag kreeg ik telefoon uit Hong Kong en Istanbul, om me te feliciteren. Schitterend toch! En toen ik in Anderlecht naar de wedstrijd tegen de Buffalo’s keek, stuurde Sercan me een foto uit Istanbul, waar hij mee supporterde, met zijn Buffalo truitje aan”, zegt Dirk Vos uit Nazareth.

Gastgezinnen

 

Deelnemen aan het beleefprogramma zorgt voor extra leven in de brouwerij, je komt in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en je leert veel nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of reeds beleefd hebben. Als gastgezin neem je deel aan een omkaderd avontuur. Je staat er nooit alleen voor! AFS-gastgezinnen worden door ervaren vrijwilligers en stafleden begeleid vóór en tijdens dit internationale avontuur in eigen land. Bovendien breng je je gezin in contact met een andere cultuur of taal.

Iedereen kan gastgezin of –ouder worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Alleenstaanden, holebi-koppels of mensen zonder kinderen, tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland, het kan allemaal! Zolang je over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd bent in andere culturen en graag met jongeren omgaat, ben jij de persoon of het gezin dat we zoeken!

Meld je aan als gastgezin en haal de wereld in huis!

Praktische info
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AFS via
015 79 50 10
beleef@afs.org
www.afsvlaanderen.be/gastgezin

Uitgelicht