gratis kwaliteitscompost af te halen

recyclagepark en/of wijkcompostsites

Brasschaat heeft gratis kwaliteitsvolle compost met Vlaco –label ter beschikking. Vzw Vlaco controleert streng de compostproductie en de kwaliteit.

De Brasschatenaar is een echte sorteerkampioen en dat is een goede zaak voor ons milieu. Hoe beter we sorteren, hoe minder afval verbrandt moet worden en hoe minder luchtverontreiniging we creëren. Dat betekent dat er meer afval gerecycleerd en gecomposteerd kan worden. De grondstoffen voor onze Brasschaatse compost zijn het GFT- en groenafval van jouw, mij en al onze buren. Door onze eigen Brasschaatse compost te gebruiken in je tuin help je mee aan het sluiten van de biologische kringloop. Zo dragen we alweer een steentje bij aan het milieu.

In Brasschaat zorgt de gemeente zelf voor de compostering zodat al het GFT- en groenafval het Brasschaats grondgebied niet verlaat maar ter plekke kan worden verwerkt tot kwaliteitsvolle Brasschaatse compost. Zo besparen we ook op CO2- uitstoot door transport en op de transportkosten.
Je kan deze kwaliteitscompost ophalen in het recyclagepark of ga langs één van onze wijkcompostsites. 

De compost is gratis als je hem zelf opschept. Je kan de compost ook in een zak van 40L aankopen voor 3 euro. Tegen betaling kan je de compost ook thuis laten leveren, tot een maximum van 10m³. De levering aan huis zelf kost 25 euro. Let op: dit is enkel mogelijk voor inwoners van Brasschaat.

Voor de thuislevering maak je vooraf best even een afspraak via het technisch centrum | T 03 650 06 50.

overzicht compostsites

 

wijk Driehoek vzw Florauna zie plannetje 16/03 - 31/03
wijk Kaart vzw Hoge Akkersbloei Romboutsweg doorlopend
wijk Kaart vzw Hoge Akkersbloei Hulshout doorlopend
wijk Bethanie recyclagepark Ploegsebaan doorlopend
wijk Maria-ter-Heide   parking voetbal, De Beelenlei vanaf 13/04


 

plannetje compost Florauna

 

Uitgelicht