help, de app 'Brasschaat 2930' doet het niet

We krijgen gelukkig niet veel meldingen binnen van niet-werkende apps. Als het voorvalt, komen dezelfde vaststellingen telkens weer terug.

besturingssysteem

Net zoals bij computers evolueert software continu. Op een gegeven moment is het besturingssysteem van je toestel te oud om de modernste apps te kunnen draaien. De app 'Brasschaat 2930' zal daarom niet langer optimaal werken als je een toestel hebt met Android 4.5 of ouder. Als je een probleem ondervindt en je weet niet op welke versie jouw toestel werkt, check het even bij de instellingen onder het item telefooninfo.

internetverbinding

Het lijkt misschien evident, maar de installatie en de werking van de app is volledig afhankelijk van internet. Heb je geen verbinding via wifi of mobiel internet, dan werkt de app niet. Afvalmeldingen krijgen werkt ook alleen als je toestel op dat moment verbonden is met internet. Dat is meteen ook de verklaring waarom sommigen wel eens een afvalmelding te laat krijgen, die komt pas binnen op het moment dat het toestel terug verbinding heeft met internet.

vul al je persoonlijke gegevens in

De onderdelen melding en afval in de app kunnen alleen maar werken als je al je persoonlijke gegevens (met uitzondering van telefoonnummer) hebt ingegeven. Android-gebruikers worden meteen gevraagd hun gegevens in te vullen. Omwille van de interne privacy-regeling bij Apple konden we dat niet voorzien bij iOS-gebruikers. De meeste problemen duiken dan ook op bij iphone en ipad gebruikers. Velen van hen vullen deze gegevens niet of onvolledig in.
Zonder alle gegevens kan je wel meldingen doorgeven maar kunnen we je geen antwoord bezorgen, logisch toch! En bovendien behandelt de gemeente geen anonieme meldingen.
De gegevens zijn ook belangrijk om je persoonlijke afvalkalender te tonen; zonder straat of straatgedeelte in te geven, werkt de afvalkalender niet of wordt er een verkeerde getoond.

correcte gegevens

De app zoekt jouw info op aan de hand van de gegevens die jij zelf hebt ingegeven. Een typfoutje zoals bijvoorbeeld Braschaat of Boskapelei is voldoende om het onderdeel afval niet te doen werken!

de onverklaarbare zaken

Wie geregeld met computers werkt, kan er van mee spreken. Soms zijn de wegen van de informatica ondoorgrondelijk. Heb je al het bovenstaande geprobeerd en de app doet het nog steeds niet? Heeft de app altijd goed gewerkt en plotseling niet meer? Dan kan je best de app gewoon even verwijderen, je toestel volledig af zetten en heropstarten, de app opnieuw downloaden en je gegevens opnieuw nauwgezet ingeven. De kans dat het (terug) werkt, is dan heel groot :-)

meer info

communicatie@brasschaat.be

Uitgelicht