nieuw wegdek E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

Vanaf 17 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met vernieuwingswerken op de E19 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord. In de richting van Nederland wordt het wegdek vernieuwd. De werken beginnen op vrijdagavond 17 augustus (22u) en duren tot maandagochtend 27 augustus (5u). Er blijft altijd verkeer mogelijk over twee rijstroken in beide richtingen, maar ter hoogte van de werfzone kan er sterk vertraagd verkeer ontstaan. De aansluitingen van en naar de A12 blijven steeds open.

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden vinden de werken plaats in de  zomervakantie en blijven er steeds twee (versmalde) rijstroken beschikbaar in elke richting. Om dit mogelijk te maken zal er richting Nederland gewerkt worden met tijdelijke doorsteken in de middenberm die het verkeer naar de andere zijde van de snelweg leiden. Enkel tijdens het plaatsen en het wegnemen van de signalisatie moet het verkeer telkens gedurende één nacht over 1 rijstrook passeren in beide richtingen.

  1. Tijdens de werken blijven er voor het verkeer richting Nederland steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar. Opgelet, er geldt een speciale tonnagebeperking. Zwaar verkeer (alle voertuigen boven 3,5 ton) moet verplicht de rechterrijstrook van de 2 beschikbare rijstroken gebruiken. Dat geldt ook voor alle verkeer dat de afrit Kleine Bareel (nr. 5) wil nemen. Vanop de spookstrook (rijstrook met doorsteken in de middenberm op de andere snelwegzijde) is deze afrit niet bereikbaar.
     
  2. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over de pechstrook en de rechterrijstrook op de eigen snelwegzijde. De oprit Kleine Bareel (nr. 5) richting Antwerpen aan de Kapelsesteenweg (N11) blijft open, maar de oprit aan de Bredabaan (N1) gaat dicht.
     
  3. Alle aansluitingen van en naar de A12 blijven tijdens de werken steeds open.

meer info

www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

 

Uitgelicht