sportlaureaten gekend

Op vrijdag 24 maart werden de Brasschaatse sportlaureaten bekend gemaakt!

Maar liefst 51 individuele sportbeoefenaars werden gelauwerd, waarvan 21 met een internationale titel, 18 met een Belgische of nationale titel, 2 met een landelijke of Vlaamse titel en 10 met een provinciale of gewestelijke titel.

Er werden ook 35 ploegen gehuldigd waarvan 12 op internationaal niveau, 10 op Belgisch of nationaal niveau, 2 ploegen op landelijk of Vlaams niveau en 11 op provinciaal of gewestelijk niveau.

Als apotheose van de viering werd de Kapitteltrofee, de Beker voor sportverdienste, de Trofee voor sportverdienste en Beloftevolle Jongere uitgereikt aan respectievelijk een Brasschaats sportpersoon, een goed presterende sportploeg, een individuele sporter met opmerkelijke sportresultaten en een beloftevolle jongere -18 jaar.

En de winnaars zijn ...

Kapitteltrofee: Staf Van Dijck van AC BREAK.
Staf is sinds 1992 trainer in deze atletiekclub en traint verschillende Belgische en provinciale kampioenen. Staf was een voormalig bestuurslid van het jeugdbestuur van deze club. Hij is een mede – organisator van de kapittelloop en is een medewerker van atletiekmeetings en de scholenveldloop. Staf is de mede – oprichter van de start – to – run van AC BREAK en zo heeft hij duizenden mensen leren joggen, nu is hij coach van start – to – run – begeleiders bij de club.

Trofee voor sportploeg: KHC Dragons heren 1
Zij werden Belgisch Nationaal landskampioen 2016.

Trofee voor sportverdienste: Liesbeth Roelands van Rawhide Ranch.
Zij behaalde een Belgische titel in 2016 en vertegenwoordigde ons land in de Youth World Cup te Thamsworth in Australië en behaalde een 10e plaats.

Trofee voor Beloftevolle Jongere: Axel Wouters van tennisclub Blauwe Regen.
Hij werd vorig jaar Belgisch kampioen tennis bij de U16 reeks 1.

sportlaureatenviering

Uitgelicht