stap onze gemeente naar de overwinning

10.000 stappenclash

De 10.000 stappenclash is een competitie tussen de Vlaamse gemeenten die zal doorgaan van 1 tot 31 mei. Via de website of app kunnen alle inwoners dagelijks ingeven hoeveel stappen ze gezet hebben (ook andere activiteiten tellen mee). De gemeente die procentueel gezien, het meeste stappen heeft gezet, wint de titel Actiefste gemeente!

Stappen is een heel laagdrempelige en goedkope vorm van bewegen. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel kunnen verbeteren. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten. Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd, …

10.000 stappen per dag, of 8.000 stappen voor 65-plussers, is ideaal.
Ontdek hier ook een aantal wandelingen die door ons werden uitgestippeld i.s.m. WK Noordergouw. Elke wandeling is exact 10.000 stappen!

Aan de hand van een stappenteller (of applicatie voor een smart Phone) kan ieder lid zijn aantal stappen bijhouden. Ook andere vormen van fysieke activiteit (zoals zwemmen, fietsen …) tellen mee, 10 minuten fysieke activiteit is gelijk aan 1500 stappen.

Geef je aantal stappen op het einde van de dag in, en ‘stap’ onze gemeente  naar de overwinning.

Bij de sportdienst kan je stappentellers aankopen voor 20 euro of je kan een app downloaden op je smartphone:

apps stappen

 

Ook zin om mee te doen?
Registreer je op: https://10000stappen.gezondleven.be/  en voeg je bij de groep BRASSCHAAT.

meer info
sportdienst Brasschaat | Bredabaan 407 | T 03 650 03 30 | sport@brasschaat.be

Uitgelicht