heraanleg Schotensesteenweg

start 13 maart 2017

Schotensteenweg (N115) in Brecht wordt aangenamer en veiliger


Vanaf maandag 13 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Schotensteenweg (N115) in Brecht tussen de Beukenlei/Handelslei (N117) en de Kapelstraat. De betonplaten maken plaats voor een nieuw wegdek in asfalt en de kruispunten worden veiliger ingericht. De werken duren ongeveer 8 maanden en worden opgesplitst in twee fasen. Tijdens de eerste fase wordt er gewerkt tussen de Kapelstraat en de Andrélaan. Na het bouwverlof in de zomer start de tweede fase tussen de Andrélaan en de N117. Het doorgaand verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via de E19.
 

Nieuwe en veilige Schotensteenweg

De heraanleg van de Schotensteenweg is een omvangrijk werk. De bestaande betonverharding en de fundering worden verwijderd en vervangen door een volledig nieuwe wegopbouw met een wegdek in asfalt. Met het weghalen van de betonplaten die nu voor veel geluidsoverlast zorgen bij de omwonenden, zal de Schotensteenweg na afloop van de werken stiller en aangenamer zijn voor alle omwonenden. Daarnaast worden de kruispunten van de zijstraten langs de Schotensteenweg veiliger heringericht (een overzicht van alle aanpassingen aan deze kruispunten is terug te vinden op de AWV-website: www.wegenenverkeer.be/brecht).
 

Heraanleg in twee fasen

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zullen de werken in twee fasen gebeuren. In de eerste fase, die ongeveer 4 maanden zal duren, wordt het stuk tussen de Kapelstraat en het kruispunt met de Andrélaan aangepakt. Deze fase moet afgerond zijn voor het bouwverlof in juli. Daarna is het de beurt aan het stuk tussen de Andrélaan en het kruispunt met de N117. Deze tweede fase moet in augustus starten en duurt naar schatting twee en een halve maand.
 

Hinder en omleidingen

De grootste hinder situeert zich van begin maart tot begin april tijdens de opbraakwerken en tijdens de asfaltwerken in de loop van mei. Tijdens de werken blijven de kruispunten met de N117 en de Andrélaan open. Doorgaand verkeer volgt tijdens de werken een omleiding via de E19.
 
Ook de bussen van De Lijn volgen de omleiding via de E19, maar om de hinder voor de busreiziger te beperken is er aangepast busvervoer voorzien. Zo zal er tijdens de werken een pendelbus ingelegd worden om de bereikbaarheid, met name voor de schoolgaande jeugd, zo goed mogelijk te garanderen. De pendelbus zal rijden tussen het Lochtenbergplein en de Hoge Heidelaan om zo aansluiting te maken met de reguliere lijnen en de schoolbussen die via de E19 rijden. Ook een aantal schoollijnen volgen een aangepaste dienstregeling. Meer info over de regeling van het busverkeer is terug te vinden op de AWV-website of op de website van De Lijn.
 
Fietsers zullen veilig aan één zijde van de weg de werfzone kunnen passeren. Voor hen wordt bovendien een extra stalling voorzien aan de Ringlaan (30 plaatsen).

Bereikbaarheidsadviseur

Wegen en Verkeer Antwerpen heeft voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Bewoners en ondernemers uit de omgeving van de werf kunnen bij zijn contactcenter terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken. Dit kan via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477/477 476.
 

Blijf op de hoogte

Alle informatie over de werken op de Schotensteenweg is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/brecht. Wie op de hoogte wil gehouden worden van de ontwikkelingen op en rond de werf kan zich daar via de werfpagina ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief.

Uitgelicht