65ste Sint Hubertusviering

Zondag 3 november verzamelen de jachthoornblazers van Sint-Hubertus opnieuw in het Gemeentepark voor de 65e Sint-Hubertusviering. Plaats van het gebeuren is de weide voor de Hemelhoeve opgeluisterd met jachthoorngeschal.

Zondag 3 november start om 11.15 uur de Sint-Hubertusmis in de Sint-Antoniuskerk. Deze misviering wordt opgeluisterd door de Koninklijke Jachthoornkring ‘Jagermeesters van Sint-Hubertus’ Brasschaat en de ‘Overlopers’ uit Hoenderloo (NL). Na de eucharistieviering rond 12.15 uur gaat het dan richting gemeentepark. De priester wordt vergezeld door het Sint-Hubertusbeeld en stapt in een kleurrijke stoet naar de weide om de daar aanwezige paarden, honden en andere huisdieren te wijden.

De verkoop per opbod van de geofferde fazanten, bosduiven, konijnen, eenden en zelfs een everzwijn, rond 13.30u, is altijd een hoogtepunt. De opbrengst van deze verkoop gaat naar ‘Perron Noord’. Tussen 11 en 12.30 uur is er een demonstratie door de Kynologische vereniging Brabo. In het Sint-Hubertusdorp kan je terecht voor een wildgerechtje, een snack, warme soep of een borreltje.