9000 vaccinaties in twee weken, vanaf april ook 2de vaccinatie

De leveringen van de vaccins komen beter op gang, waardoor het Vaccinatiecentrum Noorderkempen stilaan haar capaciteit uitbreidt.

“Deze en volgende week samen zullen we zo’n 9000 vaccinaties kunnen doen”, zegt Cindy De Roeve, voorzitter van de Eerstelijnszone Noorderkempen.

Na een aarzelend begin, schieten de vaccinaties stilaan beter op. De tweede doelgroep – die van de 65-plussers – wordt nu volop gevaccineerd. “Daarnaast starten we in april ook met de tweede dosis van het Pfizer-vaccin voor de mensen die hier in het begin zijn gevaccineerd. Het gaat dan vooral over medewerkers uit de zorgsector”, gaat De Roeve verder. “De voorbije weken deden we als centrum ook heel wat ervaring op en we zijn intussen helemaal klaar om 7 op 7 en 12 uur per dag te openen.”

Momenteel nodigde het vaccinatiecentrum in Brasschaat alle inwoners met geboortedatum tot en met april 1945 uit. En zo schuift de leeftijdsgrens steeds verder op binnen de groep 65-plussers. “Ben je vóór april 1945 geboren en kreeg je nog geen uitnodiging, dan bel je best met het callcenter op 0800 59 056 of stuur een mailtje naar info@vaccinatienoord.be. Ben je geboren ná april 1945, wacht dan nog even je brief af, die komt eraan in de volgende weken”, besluit de voorzitter.

Ondertussen kan je je ook op een reservelijst inschrijven om ervoor te zorgen dat alle bereidde spuitjes ook effectief diezelfde dag nog toegediend kunnen worden. De reservelijsten zijn terug te vinden op de website bij de veelgestelde vragen. Die lijsten volgen de vooropgestelde volgorde. “Het wil dus niet zeggen dat je sowieso sneller gevaccineerd wordt”, geeft Eerstelijnszone Noorderkempen nog mee.

meer info
www.vaccinatienoord.be