behaag...natuurlijk 2019!

een actie van Natuurpunt en gemeentebestuur Brasschaat

Met de actie “behaag … natuurlijk” wil Natuurpunt en de gemeente Brasschaat tuinliefhebbers aansporen om gebruik te maken van streekeigen planten en/of autochtoon plantgoed bij het aanplanten van hun tuin.

De actie, traditioneel een samenwerking van Natuurpunt, de lokale Natuurpuntafdeling, de gemeentelijke MiNa-raad en de gemeente, loopt nu voor de 26e keer in Vlaanderen, en voor de tweede maal in Brasschaat.

Er wordt een ruim aanbod van plantgoed voorzien, die we kunnen aanbieden aan verlaagde prijzen door samenaankoop. De planten zijn afkomstige van door Natuurpunt geselecteerde, commerciële kwekers. Al deze soorten zijn aangepast aan een bosrijke omgeving: soorten als taxus en beuk, meidoorn en kamperfoelie, en gevarieerde paketten bloemen- en bessendragende haagplanten en struiken, speciaal geschikt voor een vogel- en bijenvriendelijke tuin.

 

Welke planten?

In 2019 leveren we acht verschillende pakketten vlinder- en bij-vriendelijke struiken, houtkanten en hagen aanbieden, en twee individuele soorten. De pakketten bestaan uit meerdere planten, naargelang de soort 80 tot 100 cm hoog (de taxusplantjes 40 tot 60 cm). De houtkant, gemengde hagen en bosjes bestaan uit vijf of zes verschillende soorten.


Infobrochure soorten planten.

 

Hoe bestellen?

De pakketten en planten kunnen worden besteld via dit ONLINE formulier tot en met donderdag 31 oktober. Druk je het bestelformulier liever af, dan kan dat ook. Op het bestelformulier duid je je keuze aan. Het verschuldigde bedrag betaal je op rekeningnummer BE06 0910 0007 6922 met vermelding van behaagactie + naam.

 

Wanneer afhalen?

Zaterdag 7 december tussen 10 en 12 uur op het Technisch Centrum,De Mortel 16.