boekfiets brengt boeken aan huis

Afgelopen zomer werd de boekfiets in het leven geroepen. Een grote bakfiets die boeken, bij minder mobiele mensen, aan huis brengt. Zo’n fiets rijdt uiteraard niet vanzelf. Dankzij de gemotiveerde vrijwilliger, Nicolas, worden de boeken tot bij de mensen thuisgebracht.

“Ik ben al van kleins af enorm geïnteresseerd in alles wat met de bib te maken heeft. Onlangs heb ik stage gelopen in de hoofdbibliotheek en om het contact met de collega’s te onderhouden, heb ik me opgegeven als vrijwilliger voor de boekfiets.”, vertelt Nicolas.

Elke eerste dinsdag van de maand springt hij op de fiets. De personen bij wie hij langsgaat, geraken zelf niet meer tot de bib maar lezen enorm graag. “Het is fijn om iemand blij te maken met zoiets simpel als een boek. Het is voor mij een kleine moeite en zowel de klanten als ik krijgen er enorm veel voor terug.”, zegt Nicolas.

Sinds het begin van de boekfiets is er een trouwe klant, Willy. Hij is een gepensioneerde militair van bijna 90 jaar. Hij leest nog zo’n vier boeken per maand en tijdens de boekfietsbezoekjes is hij altijd te vinden voor een babbeltje. “Ik ging vroeger altijd naar de bibliotheek van Maria-Ter-Heide. Ik lees graag Franse verhalen en omdat ik na een tijdje bijna alle Franse boeken van deze bibliotheek had gelezen, ging ik naar de hoofdbibliotheek in het Centrum. Nu ik een dagje ouder word, was de tocht van mijn woning in Maria-Ter-Heide naar het Centrum bijna niet meer te doen.”, vertelt Willy. De boekfiets is voor hem een perfecte oplossing.

Is het voor jou ook moeilijk om tot de bibliotheek te geraken maar lees je enorm graag? Bel dan even naar de hoofdbibliotheek en spreek een datum af voor een eerste kennismaking. Tijdens deze kennismaking vertel je over de verhalen die je graag leest, de schrijvers die je leuk vindt en hoeveel boeken je ongeveer per maand leest. Een medewerker bij de bibliotheek kiest vanaf dan elke maand zorgvuldig je boeken uit.