boekstart voor baby's en peuters

Via het consultatiebureau van Kind & Gezin krijg je voortaan 2 boekstartpakketten vóór je kindje naar school gaat. Zo ontdek je heel vroeg boekjes voor je baby én het aanbod van de bib.

Babypakket en peutertas

Als je kindje 6 maanden oud is, krijg je een babypakket met een eerste zachte voelboekje. Daarnaast vind je er ook de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter in terug. Ga je niet bij Kind en Gezin op controle? Vraag dan in een Huis van het Kind in je buurt naar het babypakket.

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek ontvang je dan een peutertas met 2 kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten. Leesplezier staat voorop! Ga je niet bij Kind en Gezin op controle? Vraag dan in de bibliotheek naar de peutertas.