Breng jouw buurt in beweging want…elke stap telt!

Samen bouwen we aan zorgzame buurten.

Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar is Brasschaat alvast mee gestart met de campagne: 10.000 stappen: elke stap telt!

Plaats elke stap op een voetstuk
Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!
Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in Brasschaat of misschien wel elders in Vlaanderen? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt! De komende 4 jaar zet onze gemeente nog verder in op beweegvriendelijke buurten. 

Doe mee samen met je buren, je straat of zelfs de hele buurt. Volg onze facebookpagina van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden.

Elke stap telt voor Brasschaat!