deelfietsen in Brasschaat

Brasschaat lanceert het nieuwe fietsdeelsysteem om het gebruik van de fiets voor korte verplaatsingen in onze gemeente te stimuleren.

Hoe werkt deelfietsen?

Er komen 105 deelfietsen verdeeld over een 60-tal zones. Brasschaat biedt zijn inwoners en bezoekers daarmee de kans om zich vlot met de fiets te verplaatsen voor korte ritten binnen de gemeente. Het project zal van start gaan op 2 september.
Wie gebruik wil maken van een deelfiets, downloadt de Mobit-app en registreert zich via de app of op www.mobit.eu. Van zodra je een bedrag hebt opgeladen kan je meteen de fiets op. Via de app kun je de dichtstbijzijnde fiets vinden en openen. De fietsen beschikken over een gps-tracker waardoor je ze altijd in realtime kan lokaliseren. Wanneer je de QR-code op de fiets met de app scant, springt het slot open en begint de rit te lopen. De fiets parkeer je na gebruik op een Mobit-parkeerlocatie.

ontlenen en terugbrengen naar Mobit parkeerzones

Het Mobit-deelsysteem maakt geen gebruik van vaste infrastructuur voor parkeerlocaties om de fietsen te stallen. Er worden een 60-tal locaties virtueel afgebakend door middel van geofencing. Deze parkeerzones zijn zichtbaar in de app en zijn strategisch verspreid over de gemeente. Gebruikers kunnen fietsen ontlenen in één van deze Mobit-parkeerzones en vervolgens stallen in dezelfde of een andere parkeerzone. Een rit kort pauzeren kan uiteraard op elke locatie.

tarieven

tarieven

Een ritje kost 0,45 EUR voor de eerste 20 minuten, vervolgens 0,45 EUR per schijf van 20 minuten. Voor korte ritten tot 4 minuten is er een voordeeltarief: slechts 0,29 EUR voor de totale 4 minuten. Een dagpas kost 3 euro en laat gebruikers toe 24 uur ongelimiteerd te fietsen. Brasschaatse inwoners moeten geen waarborg betalen. 

contactgegevens

Mobit
T 09 278 72 56
E info@mobit.eu