digitaal aan de slag met de nieuwe bibliotheekwebsite

Sinds 22 oktober zit de bibwebsite in een nieuw kleedje. het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen, ook via je smartphone.

De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe site. Voortaan kan je snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren. De integratie van Mijn Bibliotheek met de bibwebsite laat ook toe om je eigen ontleningen en die van kinderen vlot online te beheren.

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. Zo kan je nu sneller zien of een werk al dan niet uitgeleend is, rechts bovenaan op de detailpagina van een werk. Ook reserveren wordt kinderspel. De vernieuwde zoekfunctie werkt zeer intuïtief en je kan de resultaten filteren naar je eigen noden en wensen.

Daarnaast werd Mijn Bibliotheek volledig geïntegreerd in de bibwebsite. Met deze tool kan je niet enkel je eigen ontleningen en reservaties beheren en verlengen. Je kan ook de lidkaarten van familieleden zoals je kinderen koppelen en snel een overzicht krijgen van alle bibliotheekmaterialen in huis!

Dit zijn slechts enkele van de nieuwigheden op de website. Surf dus snel naar [brasschaat.bibliotheek.be] en ontdek de vele mogelijkheden. Je zal snel merken dat de vernieuwde website een onmisbare tool is: thuis, onderweg en ook binnen de muren van de bib.