Digitale infosessie: premieregels onroerend erfgoed, schrijf je snel in

De infosessie gaat over de gewijzigde premieregels beschermd onroerend erfgoed. Ze gaat door op 10 maart 2021.

Op 15 december 2020 wijzigden de premieregels voor beschermd onroerend erfgoed. Het agentschap Onroerend Erfgoed wil hiermee inzetten op eenvoud en duidelijkheid. Een belangrijke aanpassing is de verhoging van het bedrag van de erfgoedpremie volgens standaardprocedure en de introductie van een nieuwe premie via een open oproep. De premiepercentages blijven ongewijzigd.

Wat betekent de nieuwe regelgeving voor eigenaars van beschermd onroerend erfgoed concreet? Hoeveel bedragen de erfgoedpremies en hoe verloopt een aanvraagprocedure? Hoe kan je inzetten op goed huisvaderschap?

Erfgoed Voorkempen en het agentschap Onroerend Erfgoed lichten de nieuwe wetgeving toe tijdens een digitale infosessie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De puntjes op de i: toelichting van de nieuwe premieregels
  • Goed huisvaderschap, hoe begin ik hieraan?
  • Een erfgoedpremie digitaal aanvragen

De sessie bestaat uit een algemeen deel waarin de wetgeving aan bod komt. Nadien volgt een vragenronde, waarbij je de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen over de wetgeving. Tijdens de infosessies wordt niet dieper ingegaan op specifieke restauratiedossiers. Na afloop kan je altijd een apart onderhoud vragen om een concreet dossier op een later tijdstip te bespreken.

Praktisch

De infosessie gaat door op woensdag 10 maart 2021 om 20u via Microsoft Teams. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan door een mailtje te sturen naar erfgoed@rldv.be met vermelding van uw naam en het erfgoed dat je in eigendom of beheer hebt. Je ontvangt op de dag van de infosessie een link per e-mail. Inloggen kan vanaf een kwartier voor de start van de infosessie.

Graag tot woensdag 10 maart om 20u!