help elkaar een handje

Herfst en winter zijn mooie periodes met prachtige kleuren, vallende bladeren en sneeuwwitte tapijten.
 

Maar we moeten er samen wel voor zorgen dat ondertussen alle wegen en paden veilig blijven voor de gebruikers ervan, zowel voor voetgangers, fietsers maar ook voor oudere mensen en mindervaliden.

Hou je straat dus veilig en proper door het voet- en fietspad voor je deur sneeuw en ijzelvrij te maken. Op die manier zorgen we er allemaal samen voor dat het voet- en fietspad zoveel mogelijk een veilige plek blijft om te wandelen of te fietsen.

help elkaar een handje
Is je minder mobiele buurman of die oudere vrouw aan de overkant van de straat niet meer in staat om zelf voet- of fietspad voor hun woning vrij te houden? Steek een handje toe. De gemeente helpt je daarbij door een sneeuwschop en strooizout ter beschikking te stellen. En voor alle zekerheid zorgen we ook voor een verzekering zodat je geen kosten hebt, moest er per ongeluk iets foutlopen. In de eindejaarperiode heb je dan ongetwijfeld een heel dankbare buur.

Hoe registreer je je als vrijwilliger om te helpen?

  1. Neem contact op met onze dienst Integrale Veiligheid, T 03 650 02 00 of via iv@brasschaat.be.
  2. Maak je kenbaar in de straat (of een gedeelte ervan) door bijvoorbeeld flyers met je contactgegevens in de brievenbussen te steken die wij gratis voor je maken en kopiëren.
  3. De geïnteresseerde hulpbehoevende (senior, mindervalide, alleenstaande, …) neemt vooraf met jou contact op.
  4. Je bepaalt zelf bij wie en wanneer je een handje kan toesteken. Zorg eventueel voor een plaatsvervanger als je op vakantie gaat.
  5. Je bezorgt ons de contactgegevens van de personen die op jouw hulp rekenen.
  6. De gemeente stelt de ganse winter een sneeuwschop ter beschikking en voldoende zout voor een 25-tal strooibeurten.
  7. We sluiten een verzekering af voor het geval er iets misloopt terwijl je iemand anders helpt.