Nieuw Kruispunt voor eerste hulp bij psychische en sociale problemen

Begin januari is in samenwerking met OCMW Brasschaat een nieuw Kruispunt geopend in onze gemeente, voor mensen die het lastig hebben. Ze kunnen er eenvoudig, gratis en kortdurend terecht voor eerste hulp bij psychische en sociale problemen.

Er bestaan al Kruispunten in Kalmthout, Luchtbal, Schilde & Mortsel. Zeker in deze vreemde en onzekere tijden hebben veel mensen het lastig. Dat is heel normaal. Het is belangrijk dat je er niet alleen mee blijft zitten.

Gratis & kortdurende hulp

Vaak kan je bij familie of vrienden terecht, maar ook niet altijd. In deze tijden is dat al helemaal niet evident. Dan is het goed om bij een buitenstaander aan te kloppen die samen met jou de dingen op een rij kan zetten. 

Bij de Kruispunten ga je samen bekijken wat nodig is om het leven weer op te pakken en sterk en veerkrachtig in je schoenen te staan. Ook wanneer je hulp zoekt voor iemand uit je omgeving kan je hier terecht. 

Het aanbod van de Kruispunten is gratis en kortdurend. Je kan mailen, bellen of langskomen tijdens de openingsuren. Elk Kruispunt is beschikbaar voor inwoners van bepaalde gemeentes. Alle info is terug te vinden op www.kruispunten.be

De kracht van samenwerken

De Kruispunten zijn een samenwerking van verschillende diensten uit het psychosociale werkveld. In Kruispunt Brasschaat slaan OLO, Rotonde, CAW Antwerpen en CGG Andante de handen in elkaar. Allemaal organisaties die vanuit hun eigen invalshoek en expertise de handen ineen slaan om geestelijke gezondheidszorg toegankelijk te maken.
Ook het gemeentebestuur, OCMW en AZ Klina verlenen hun samenwerking aan dit Kruispunt. 

Hoe maak je er gebruik van?

Het aanbod van Kruispunt Brasschaat is gratis en kortdurend. Het is beschikbaar voor de inwoners van de gemeenten Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Kapellen en Brasschaat. Ook in Kalmthout kunnen de inwoners van deze vijf gemeenten terecht voor een gelijkaardig aanbod.

zie www.kruispunten.be

Kruispunt Brasschaat is te vinden in de Welzijnscampus, gelegen in het centrum van Brasschaat. Je kan hen bereiken door te mailen, een telefonische boodschap in te spreken, of langs te komen tijdens de openingsuren:

  • maandag 12.00 – 14.00 uur
  • Woensdag 17.30 – 19.30 uur

Adres:

Welzijnscampus
Bredabaan 399
2930 Brasschaat

T 03 270 07 93
brasschaat@kruispunten.be