oudejaarsnachtbiljet gaat digitaal

Dit jaar kan je weer gratis gebruik maken van de feestbussen en -trams van De Lijn. Het gratis Oudejaarsnachtbiljet is enkel verkrijgbaar als sms-ticket. Je hoeft dus niet meer naar de gemeente om je Oudejaarsnachtbiljet op te halen. Maar je mag niet vergeten het op voorhand online aan te vragen.

Via http://www.delijn.be/oudejaar vind je een link naar een registratiepagina. Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw sms-oudejaarsticket.  Je kan tot maximum 4 gezinsleden registreren onder één gsm-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen zal maken, elke reiziger moet namelijk steeds over een geldig vervoerbewijs beschikken.

Het sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december tot 23.59 uur op 1 januari. Je kan het dus zowel op oudejaarsnacht als op nieuwjaarsdag gebruiken. Je mag binnen deze geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door tijdens Oudjaar EVENT te sturen naar 4884 voor je op de bus of tram stapt.  Per sms-ticket wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je provider.

Wil je je niet registreren? Dan kan je nog steeds in de Lijnwinkels of bij de chauffeur een Oudejaarsnachtbiljet kopen. Het biljet heeft dezelfde geldigheid en kost 4 euro. Of je koopt een sms-oudejaarsticket door EVENT te sturen naar 4884, eveneens aan de prijs van 4 euro (+0,15 euro providerkost).

We wensen je alvast een bruisende feestnacht en een gelukkig 2019!