route2school verbetert verkeersveiligheid van je kind

Gemeente en politie werken voortdurend aan verkeersveiligheid in schoolomgevingen. Daarom aarzelden we deze zomer niet om in te tekenen op het project Route2School.

Het helpt ons de verkeersveiligheid op schoolroutes te analyseren en info over verplaatsingsgedrag te verzamelen. Er stapten al 65 steden en gemeenten in het project, goed voor zo’n 760 scholen!

Doe mee!
Bekijk verkeersveiligheid door de ogen van je kinderen. Hoe gaan ze naar school? Welke route nemen ze? Welke knelpunten komen ze tegen? Denk mee na over oplossingen om hun veiligheid onderweg te verbeteren.
Tussen 29 oktober en 21 december kan je knelpunten op schoolroutes melden via Route2School. Spreek gerust andere ouders, leerkrachten of jeugdverenigingen aan om deel te nemen. En deelnemen is heel eenvoudig: neem even dit stappenplan door. Geef de knelpunten op de schoolroute van je kind door. Zijn je kinderen oud genoeg, dan mogen ze dit uiteraard zelf doen. Vergeet zeker geen foto’s mee te sturen. Dit is makkelijker om situaties juist te interpreteren en analyseren.

En verder?
Het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit Hasselt (IMOB) zal alle meldingen ism Abeona Consult grondig analyseren en bespreken met gemeente, verkeerspolitie en scholen.
De gegevens worden in een digitale schoolroutekaart gegoten. Samen gaan we op zoek naar passende oplossingen. De resultaten van al dat denkwerk wordt tenslotte openbaar gemaakt, zodat iedereen ziet welke stappen we in de toekomst kunnen ondernemen om je kind nog veiliger op school te krijgen. In naam van onze schoolgaande jeugd danken we je alvast voor je medewerking!