Sneeuw ruimen als vrijwilliger?

Nee, hopelijk niet meer dit voorjaar maar voor de volgende winterperiode zoeken we nog meer vrijwilligers die een handje willen toesteken.

Onze solidaire sneeuwtelefoon heeft afgelopen winter haar best gedaan. Veel dank aan alle vrijwilligers die sneeuw ruimden en zout strooiden op het voetpad bij buren en hulpbehoevenden!

Help jij ook graag anderen en schrikt sneeuw ruimen of zout strooien je niet af? Neem contact met ons op zodat we samen Brasschaat sneeuw- en ijzelvrij houden. Wij voorzien je van een sneeuwschop en 10 kg zout.

Luc Rampart is lokale reporter voor Radio Park. Hij is een echte topvrijwilliger. Al 7 jaar zorgt hij in WZC Vesalius voor muziek, animatie
en wandelingen met bewoners. Hij is torenwachter voor Den Toren aan het Klein Schietveld en sinds begin april ook aan de slag in het Brasschaatse vaccinatiecentrum. Hij vertelt met plezier waarom hij ook nog eens vrijwillige sneeuwruimer werd.

Door omstandigheden heb ik veel vrije tijd en ik maak me graag nuttig, vooral voor hen die hulp kunnen gebruiken. Sneeuwruimen leek me vanaf het eerste moment een superidee. In de herfst doe ik trouwens al hetzelfde:
voetpad en goten bladvrij houden. Een simpele merci en een gratis glimlach, daar doe ik het voor”, lacht Luc. “Begin februari 2021 kregen we een flinke laag sneeuw van wel 1cm. Gelukkig kon ik tijdig beginnen ruimen zodat er niets was plat gelopen. Nadien strooi ik dan een beetje zout en veeg het uit met een harde borstel. Je kan zo met veel minder zout grote oppervlakken
doen. Soms krijg ik wel rare blikken van ouders met kindjes op de slee die plots voor mijn sneeuwvrij voetpad staan. Maar ze begrijpen dat het verplicht is
.”

Ben je helemaal gewonnen voor het idee om sneeuw te ruimen? Meld je dan aan via deze link op onze website.