Vijf voordelen van e-boeken

Laat je verleiden door de voordelen van e-boeken en probeer ze zelf. Je ontleent ze gemakkelijk uit de bibliotheek.

  1. E-boeken zijn goedkoper: De prijs van een e-boek is ongeveer 60% van hetzelfde boek op papier. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk als je een veellezer bent. Als je lid bent van de bib is een e-boek lenen, zelfs gratis!
  2. Geen leesbril meer nodig: Ben je inmiddels aan een leesbril toe? Met een e-boek omzeil je dit probleem: je stelt gewoon het lettertype iets groter in.
  3. Ideaal voor mensen met dyslexie of zichtproblemen: Voor mensen met dyslexie of zichtproblemen kunnen e-boeken een mooie optie zijn. Er zijn speciale lettertypes voor dyslectici en ook kan bijvoorbeeld de regelafstand en de afstand tussen de woorden op een e-reader eenvoudig ingesteld worden.
  4. E-boeken hebben een zoekfunctie: Kom je een personage tegen waarvan je niet meer weet wie dat ook al weer was? De zoekfunctie lepelt zonder moeite alle pagina’s op waar deze persoon genoemd wordt.
  5. Ze zijn coronaproof: E-boeken zijn natuurlijk ook hygiënischer dan gewone boeken. Ze vastnemen, kan je niet en je leest ze op jouw eigen toestel. Je hoeft je zelfs niet te verplaatsen naar de bib!

Zijn e-boeken dan beter dan gedrukte boeken? Nee hoor. Je hoeft helemaal niet te kiezen! E-boeken verdringen het gedrukte boek niet, maar bieden extra mogelijkheden. Als je de keuze hebt, is dat extra fijn, want van sommige boeken heb je het liefst de digitale vorm, en andere boeken lees je het liefst op papier. Aan jou de keuze! 

Ontdek ook hoe je een e-boek ontleent via de website van de bibliotheek: https://brasschaat.bibliotheek.be/e-boeken-cloudlibrary