Oude app maakt plaats voor gloednieuwe

Brasschaat pakte in 2014 uit met een moderne, veelzijdige app. Maar die heeft na 8 jaren trouwe dienst een verouderde structuur waarmee de nieuwste smartphones steeds moeilijker overweg kunnen. Daarom besloten we onze app niet meer te updaten. In december 2022 verwijderden we de app uit Google Play en de App Store.

Verwijder de app ook van je telefoon. De afvalkalender erop wordt niet meer ingeladen. We zullen nog enkele weken ingegeven meldingen behandelen, maar daarna ook niet meer. Installeer onze nieuw app!

Mijn Burgerprofiel

De Vlaamse Overheid kwam begin 2022 perfect op tijd bij ons aankloppen. We konden mee instappen als pilootgemeente in de app-versie van ‘Mijn burgerprofiel’. Mijn Burgerprofiel, een website die al je officiële gegevens en overheidsadministratie verzamelt, was toen alleen via pc of laptop te raadplegen. Buiten de bestaande dienstverlening van 'Mijn Burgerprofiel' konden we als gemeente de app laten personaliseren. En op termijn kunnen we nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Wat bieden we al aan?

De app Mijn Burgerprofiel Brasschaat werd midden september gelanceerd. Ga naar de App Store of Google Play, geef Brasschaat in en installeer de app van Digitaal Vlaanderen. Het geeft je toegang tot al je dossiers. Je kan er alle mogelijke documenten mee opvragen en raadplegen. Denk maar aan een attest gezinssamenstelling, een uittreksel uit het strafregister of je Covid-vaccinaties. In de Wallet kan je je gedownloade documenten en bijvoorbeeld een foto van je eID of rijbewijs offline bewaren. Handig als je je portefeuille vergeten of verloren bent.
Via de app kan je gericht meldingen versturen naar de gemeente of een afspraak maken op het gemeentehuis. Je leest er de laatste nieuwsberichten en je kan er de activiteitenkalender van Uit In Vlaanderen bekijken en meteen tickets bestellen.

Digitale afvalkalender

Een persoonlijke afvalkalender met verwittigingsfunctie heeft de nieuwe app (nog) niet. Daarvoor kan je momenteel rekenen op recycleapp.be of de app Recycle! van FostPlus.

Momenteel werken we hard aan de integratie van de afvalkalender van Recycle! in onze Mijn Burgerprofiel app. We verwachten dat deze fel gesmaakte tool einde februari, begin maart 2023 via een update beschikbaar wordt.