Brasschaat deelt elektrische wagens

Brasschaat sprong mee op de kar van het autodelen in 2017. In samenwerking met Partago stelt Brasschaat momenteel al drie 100% elektrische wagens ter beschikking van de Brasschatenaren.

Naar de toekomst toe willen we dit aantal vergroten. Op die manier zetten we extra in op duurzame mobiliteit en maken we elektrisch rijden beschikbaar voor iedereen. Meer informatie via www.partago.be/brasschaat

Hoe je het ook draait of keert, elk voertuig heeft een impact op ons milieu. Om die impact zo klein mogelijk te houden, is het slim om te kijken naar elektrische voertuigen. Studies tonen aan dat elektrische wagens momenteel de meest milieuvriendelijke optie zijn. Elektrisch rijden zorgt voor minder CO2-uitstoot, een betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast. Bovendien kan je genieten van een vrijstelling van belasting op inverkeerstelling en de jaarlijkse verkeersbelasting.

Waar vind ik een laadpaal?

Het succes van elektrisch rijden hangt in grote mate af van de beschikbaarheid van laadpalen. Ondertussen zijn er in Brasschaat al 19 openbare laadpalen geplaatst en in 2020 zullen er nog bijkomen. Je vindt nu al in elke wijk minstens één laadpaal terug.
Via www.milieuvriendelijkevoertuigen.be vind je binnenkort alle laadpalen in Brasschaat terug. Je kan zelf ook kosteloos een publieke laadpaal in je woonomgeving aanvragen.

Als je beschikt over een 100% elektrische wagen en je hebt zelf geen garage of oprit, kan je beroep doen op Fluvius om een laadpaal te plaatsen in de buurt van je woning.