Brasschaat doet mee aan de nationale naaiactie

Om #COVID19BE mee te helpen bestrijden, stapt de gemeente mee in in de organisatie van één van de grootste Belgische mondmaskeracties ooit. Het is de meest duurzame oplossing. We zullen nog lang maskers moeten dragen en dan zijn stoffen herbruikbare maskers de beste oplossing op lange termijn. 

Samen maken we herbruikbare mondmaskers voor iedereen: vrienden, familie, buren, leerkrachten... Ik bescherm jou, jij beschermt mij.

doneer mondmaskers, stoffen en linten

👉Je kan steeds zelfgemaakte mondmaskers én materiaal zoals stof en linten binnenbrengen op het gemeentehuis of in de 3 dienstencentra tijdens de openingsuren. Een aantal bereidwillige naaisters maken daar dan mondmaskers van. Wil je zelf aan de slag? Ook dan kan je materiaal afhalen in één van de verzamelpunten. 

  • DC Vesalius - Prins Kavellei 75 - T 03 650 25 72
  • DC Maria-ter-Heidehove - Eikendreef 18 - T 03 663 77 07
  • DC Antverpia - Sint-Antoniuslei 95-97 - T 03 660 58 00
  • gemeentehuis - Verhoevenlei 11 - T 03 650 29 30

haal je mondmasker

Vanaf 4 mei konden personen die met het openbaar vervoer naar hun werk moeten als eerste een masker afhalen (zolang de voorraad strekt!).

Vanaf 18 mei kunnen andere burgers die nog niet in het bezit zijn van een masker er eentje komen halen in één van de 3 dienstencentra of op het gemeentehuis. Bel vooraf even om te horen of er voldoende voorraad is. De maskers kunnen niet opgestuurd worden. 

  • DC Vesalius - Prins Kavellei 75 - T 03 650 25 72
  • DC Maria-ter-Heidehove - Eikendreef 18 - T 03 663 77 07
  • DC Antverpia - Sint-Antoniuslei 95-97 - T 03 660 58 00
  • gemeentehuis - Verhoevenlei 11 - T 03 650 29 30

Ook de federale overheid organiseert nog een verspreiding van 1 mondmasker per persoon. Wanneer we deze levering mogen verwachten om verder naar onze bewoners te verspreiden is nog niet gekend. 

Om zeker te zijn dat iedereen uiteindelijk over een mondmasker zal beschikken, heeft de gemeente ook nog een kleine eigen aankoop gepland. Die verwachten we eind mei. 

verdeling van filters

Ook de bedeling van de filters van de federale overheid is momenteel bezig. Deze bedeling gebeurt door vrijwilligers. Het kan even duren vooraleer je de jouwe ontvangt in je brievenbus. In eerste instantie krijgt elk gezin een omslag met 2 filters of een strook gaas waaruit minstens 2 filters op maat kunnen gesneden worden zodat ze in een mondmasker passen. Nadat in elke brievenbus een filter is bedeeld, krijgen we de weken daarop nog filters voor grotere gezinnen. Over deze bedeling communiceren we later meer.

blijvende hygiënemaatregelen

Een mondmasker is een bijkomende bescherming die echter de basisrichtlijnen niet overbodig maakt.

Daarom geldt nog steeds: was regelmatig de handen, hou minimum 1,5 meter afstand van andere personen en doe geen niet-essentiële verplaatsingen!!!

Hou onze kanalen goed in de gaten voor verdere info rond de voorraad en voorrang van de mondmaskers.

Alvast heel erg bedankt voor je inzet! #samentegencorona #maakjemondmasker

 

Hoe was je je mondmasker?