Davidsfonds Academie: Wegwijs in Jazz

Lezingenreeks door Marc Van den Hoof

op de woensdagen 6, 13, 20, 27 november en 4 december 2019 van 20 tot 22 uur.

- Van Louis Armstrong tot Toots Thielemans.
- De oorsprong en definitie van jazz.
- Jazz als entertainment met de ‘Big Bands’.
- Moderne jazz en de invloed van andere genres.

Wie jazz zegt, denkt aan improvisatie. De muziek ontstond in Amerika als een spontane mix van diverse invloeden: van klassieke instrumenten tot genres als gospel en blues. Even later veroverde de muziekstijl Europa en de rest van de wereld.
Maar wat is jazz precies en hoe evolueerde het genre? Waar begin je als leek je ontdekkingstocht en hoe word je een liefhebber?

Marc Van den Hoof vertelt u alles over de boeiende geschiedenis van jazz. Hij staat stil bij de verschillende periodes en stijlen binnen het genre.
U wordt ondergedompeld in de swingperiode met jazzlegenden als Duke Ellington en Count Basie, de bebop met Charlie Parker, de cool met Miles Davis en de hardbop met Charles Mingus.

Marc Van den Hoof (Ukkel, 1946) studeerde Romaanse talen en werd in 1976 producer bij de VRT-radio. Hij publiceerde in muziektijdschriften en maakte als Klara-medewerker diverse jazzprogramma’s. Ook maakt hij deel uit van het Jazz Middelheim-productieteam en doceert hij jazzgeschiedenis aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Prijs: (koffie en digitale syllabus inbegrepen) DF-leden € 70; anderen € 80.

Inschrijven en betalen:
Enkel via DF Nationaal en hun website www.davidsfonds.be/academie.
Inschrijvingsgeld overschrijven op het rekeningnummer BE51 7350 2299 6462 van Davidsfonds Academie, met vermelding van code nummer BR19-230.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
-
Adres
Bredabaan 4232930 Brasschaat

Info

Prijs
70,00
Prijs: extra info

Basistarief: 70,00 €; Niet-DF-leden: 80,00 €

Types
Cursus of workshop
Genres
Jazz en blues
Organisator
Davidsfonds Nationaal