Heb jij zin om het infopunt toerisme te coördineren?

Brasschaat is een groene gemeente met vele troeven. Die zet vzw toerisme samen met 35 vrijwilligers graag in the picture.

Een middagje fietsen op een oude spoorweg, rustig wandelen in één van de mooiste parken in Vlaanderen of een namiddagje shoppen. We onthalen jaarlijks maar liefst duizenden bezoekers, online en offline! We creëren beleving en daar kan jij aan meewerken!

We zoeken een coördinator om het infopunt toerisme te leiden in haar dagelijkse werking. Je werkt op vrijwillige basis. Je bent sterk in organisatie en leiding geven. Administratieve taken schrikken je niet af en je kan vlot communiceren. Een computer heeft weinig geheimen voor jou. Je neemt graag de verantwoordelijkheid voor je medewerkers en staat klaar voor vragen van bezoekers. De vrijwilligers en bezoekers van het infopunt spreken hoofdzakelijk Nederlands.

Als coördinator zorg je voor het stockbeheer en bijbestellingen van brochures en producten, maak je een maandrooster op voor de permanentie van het infopunt, verwerk je bezoekersinformatie, organiseer je ontmoetingsmomenten voor vrijwilligers. Je trekt graag mee aan de kar van een aantal nieuwigheden die nog op de planning staan ter verbetering van het onthaal voor toeristen. Jij bent hét aanspreekpunt voor alle vrijwilligers van het infopunt. Ze kunnen bij je terecht voor grote en kleine vragen. Maandelijks rapporteer je aan de raad van bestuur.

Als lid van de raad van bestuur ontvang je een maandelijkse onkostenvergoeding van 15 euro per maand. Daarnaast heb je de mogelijkheid om als vrijwilliger de rol te combineren met permanentie op het infopunt toerisme. Daarvoor ontvang je een onkostenvergoeding van 18 euro per permanentiebeurt. Het betreft een deeltijds werkrooster van ongeveer 6 uur per week. Dit stemmen we af op jouw agenda. Je kan zowel van thuis uit als op het infopunt toerisme aan de slag gaan.

Vzw toerisme Brasschaat is een vzw met een 35-tal actieve vrijwilligers die samen voor de promotie en ontwikkeling van het toeristisch-recreatief aanbod in Brasschaat zorgen. We verzorgen het toeristische onthaal, organiseren vertellingen voor kinderen in de Mik, ontwikkelen themawandelingen en fietsroutes, promoten Brasschaat op verschillende evenement in en buiten de gemeente,….

Vind jij je helemaal terug in deze rol als vrijwilliger en wil je graag eens kennismaken? Stuur ons dan een mail naar toerisme@brasschaat.be of bel op 03 650 29 30 (dienst ondernemen en toerisme).