informatie recyclagepark

Inwoners van Brasschaat, Brecht, Sint-Job-in-'t-Goor, Sint-Lenaarts, Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Kapellen en Stabroek kunnen op elkaars recyclageparken terecht. Je moet wel je eID (elektronische identiteitskaart) mee hebben, anders kom je er niet in.

Tips

  • afvalkalender en sortering van het afval
  • Aan de ingang word je identiteitskaart ingelezen. Los altijd eerst de betalende afvalstoffen. Daarna kom je vanzelf op het niet-betalende gedeelte terecht.
  • Het te betalen afval wordt gewogen, de prijs wordt automatisch berekend. Je kan op het recyclagepark om veiligheidsredenen alleen betalen met bankkaarten of kredietkaarten (Visa, American Express...). Het systeem laat toe je stortingen op het recyclagepark op te volgen. Misbruiken kunnen zo gemakkelijk opgespoord worden.
  • Ben je aan het verbouwen in Brasschaat, maar er nog niet ingeschreven? Wil je het huis leegmaken van een overleden familielid? Dan kan je er ook terecht op voorwaarde dat je een attest laat opmaken bij de milieudienst.
  • Volg steeds de aanwijzingen van de parkwachters. Sorteer de afvalstoffen zoveel mogelijk vooraf, zodat het uitladen op het terrein niet onnodig lang duurt. 
  • Je mag maximaal 20 km/u rijden op de site. Leg de motor van je voertuig stil bij het lossen van de afvalstoffen. Kinderen jonger dan twaalf moeten vergezeld zijn van een volwassene. Op het recyclagepark geldt een rookverbod en je mag geen dieren laten rondlopen. 

Uitgelicht

openingsuren recyclagepark

Ploegsebaan 275
T 03 350 08 14

ma
13.00 - 19.00 uur

di, wo en do
09.00 - 12.00 uur
13.00 - 17.00 uur

za
09.00 - 16.00

vr en zo
gesloten

sluitingsdagen recyclagepark

maandag 17 april
Paasmaandag
maandag 1 mei
Dag van de Arbeid
donderdag 25 mei
Hemelvaart
maandag 5 juni
Pinkstermaandag
dinsdag 11 juli
Vlaamse feestdag
vrijdag 21 juli
Nationale feestdag
zaterdag 5 augustus
gesloten om 12 uur (wielerwedstrijd)
zaterdag 12 augustus
gesloten om 12 uur (wielerwedstrijd)
dinsdag 15 augustus
Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart
woensdag 1 november
Allerheiligen
zaterdag 11 november
Wapenstilstand
maandag 25 december
Kerstdag