huwelijk

online
op afspraak
informatie


OPGELET voor huwelijksdatum
Tijdens de renovatiewerken (zomer en najaar 2018) aan het gemeentehuis zijn er huwelijksmomenten beschikbaar tussen volgende uren:

 • maandag (gemeentehuis, Verhoevenlei) tussen 09.30 - 11.30 uur
 • vrijdag (Dienstencentrum Antverpia) tussen 14.00 - 15.30 uur
 • zaterdag (Dienstencentrum Antverpia) tussen 09.30 - 11.30 uur

Om je huwelijk officieel te maken, moet je twee dingen doen:

 • je huwelijksdatum reserveren
  Vul het reservatieformulier in en mail dit naar burgerzaken@brasschaat.be samen met een kopie van de twee identiteitskaarten. Je krijgt van de dienst burgerzaken een bevestiging via mail van datum en uur. Wil je toch meer informatie om je huwelijk te plannen, dan kan je hiervoor een afspraak maken.
 • je huwelijksaangifte doen
  Vul de vragenlijst in en maak een afspraak met de dienst burgerzaken. Om je huwelijksakte op te stellen, moet je allebei aanwezig zijn. Lukt dit niet, neem dan beide identiteitskaarten mee én een ondertekende, handgeschreven volmacht.

Ben je geen Belg, of moet je uittreksels uit het buitenland voorleggen, maak dan meteen een afspraak met de dienst burgerzaken. Het opvragen van documenten, de legalisatie en de vertaling ervan kunnen veel tijd in beslag nemen.

De huwelijksplechtigheid gaat door in de trouwzaal van het gemeentehuis. Door renovatiewerkzaamheden kan deze zaal niet gebruikt worden tussen april en augustus 2018. De huwelijken zullen dan plaats vinden in DC Antverpia, zaal De Baeck, te Brasschaat Sint-Antoniuslei 95-97; met uitzondering van 8 juni tot en met 23 juni. In deze periode vinden de huwelijken plaats in de Sint-Jozefkapel te Brasschaat, Augustijnslei 76. 

Kosten

Voor de plechtigheid en het trouwboekje betaal je 100 euro.

Bijzonderheden

Het is verboden rijst, confetti of ander materiaal te gooien naar het bruidspaar in de trouwzaal, op de trappen of op het pleintje voor het gemeentehuis!
Dank voor je begrip.

Aanvraag

Doe je huwelijksaangifte minimum 15 dagen en maximum 6 maanden vóór de geplande huwelijksdatum.
Maak hiervoor een afspraak.

Meenemen

 • vragenlijst huwelijk 
 • indien van toepassing: volmacht

Uitgelicht

burgerzaken

gemeentehuis
T 03 650 02 00
burgerzaken@brasschaat.be

op afspraak

 

 

openingsuren gemeentehuis
ma
08.00 - 16.00
di, vrij
09.00 - 13.00
woe
09.00 - 16.00
do
13.00 - 19.30