laatste wilsbeschikking

Wat

Je kan zelf bepalen wat er met je lichaam gebeurt na je overlijden en welke uitvaartplechtigheid je wenst. Die keuze kan je vastleggen in de laatste wilsbeschikking. Vul het formulier in en mail het naar burgerzaken@brasschaat.be of maak een afspraak.

Na registratie kan je steeds een attest aanvragen.

Bij elk overlijden gaat de gemeente na of de overledene een laatste wilsbeschikking heeft laten registreren.
Het is altijd mogelijk om zelf wijzigingen aan je laatste wilsbeschikking in te dienen door het formulier opnieuw in te vullen en door te sturen.
    

uitvaartcontract

uitvaartcontract

Een uitvaartcontract wordt gesloten tussen jezelf, een notaris, begrafenisonderneming, verzekeringsmaatschappij of gelijk welke andere daartoe gemachtigde instantie. Het bepaalt onder meer of je wil begraven of gecremeerd worden, wat er na die eventuele crematie met de as moet gebeuren, hoe de uitvaartplechtigheid er moet uitzien en in welke gemeente je wil begraven worden. Je kan een uitvaartcontract samen met de laatste wilsbeschikking tot begraven laten registreren op de gemeente.

AANVRAAG ATTEST

AANVRAAG ATTEST

 • met kaartlezer
  Heb je een kaartlezer waarmee je je identiteitskaart kan lezen, dan kan je deze uittreksels razendsnel aanvragen, je krijgt ze per mail aan.
  Lukt het inloggen niet, neem dan contact op met de Vlaamse Infolijn.
 • zonder kaartlezer
  Ook zonder kaartlezer kan je je aanvraag online doen, wij sturen je het document per post op.
 • aan het onthaal
  Kom zonder afspraak langs aan het onthaal. Hou er rekening mee dat je bepaalde documenten niet onmiddellijk kan meenemen.