reispas

op afspraak

 

Om te reizen buiten Europa heb je bijna altijd een reispas nodig, ook baby's. Een reispas voor meerderjarigen is zeven jaar geldig, voor minderjarigen vijf jaar.

Je nieuwe reispas ligt na maximaal 6 werkdagen klaar. Je wordt hiervan verwittigd via mail of sms. Als je je nieuwe reispas ophaalt, moet je de vorige inleveren. Bij diefstal leg je een attest van de politie voor.

Er bestaat een spoedprocedure voor wie dringend een reispas nodig heeft: aangevraagd vóór 15 uur  is die er dan de volgende werkdag. Hou er rekening mee dat daar een stevig prijskaartje aanhangt.

Voor sommige landen heb je een visum nodig. Meer info vind je op www.diplomatie.belgium.be, bij je reisbureau of in de ambassade van het land waarnaar je reist.

Voor heel wat reisbestemmingen, is het ook aangeraden te checken of je niet best vooraf een aantal vaccinaties of medicijnen voorziet. Meer info.

Kosten

 • normaal tarief
  - voor een minderjarige 35 euro
  - voor een meerderjarige 73 euro
 • spoedprocedure
  - voor een minderjarige 210 euro
  - voor een meerderjarige 248 euro

Voor een spoedprocedure moet je geen afspraak maken.

Aanvraag

Maak een afspraak voor het aanvragen van je reispas.
De aanvraag kan enkel persoonlijk gebeuren.
De aanvraag voor een minderjarige moet altijd gebeuren door de minderjarige en een ouder naar keuze. Ouders en kinderen moeten niet op hetzelfde adres staan ingeschreven. De aanvraag kan niet door een grootouder of derde gebeuren, zelfs niet met volmacht.

afhalen
Afhalen kan aan het onthaal, zonder afspraak.

Meenemen

bij aanvraag

 • een recente kleurenpasfoto met witte achtergrond die voldoet aan de normen.
 • vorige reispas

bij afhalen

 • vorige reispas

Uitgelicht

burgerzaken

gemeentehuis
T 03 650 29 30
info@brasschaat.be

ma
08.00 - 16.00
di, vr
09.00 - 13.00
woe
09.00 - 16.00
do
13.00 - 19.30