integrale veiligheid

Brasschaat is een groene gemeente en in een groene gemeente lopen er ook grote en kleine viervoeters rond. We bieden hen en hun baasjes een mooie omgeving om te wandelen en te spelen. Deze natte neuzen hebben er geen flauw benul van, maar hun baasjes dienen zich aan een aantal regels te houden.

We komen tijdens een wandeling liever geen achtergelaten hondenpoep of loslopende hond tegen. De meeste baasjes nemen hun verantwoordelijkheid. Toch zijn er enkelen die dit niet doen. Onze gemeenschapswachten sensibiliseren je daarom graag om onderstaande regels te volgen. 

Het is voor niemand leuk om in een achtergelaten hondenpoep te trappen of te schrikken van een loslopende hond. Buiten dat het niet fijn is voor de mens en de natuur, is het ook verboden en werd het opgenomen in het politiereglement.

- Art.8.1. Het is verboden: honden, paarden, vee en gevaarlijke dieren onbewaakt op de openbare weg te laten. Op de openbare weg in de bebouwde kommen en in de voor het publiek toegankelijke plaatsen moeten de eigenaars of houders van honden deze dieren aan de leiband houden; honden op te hitsen; een dier kwaadwillig te doden of zwaar te verwonden.

- Art.8.2. Eigenaars en houders van dieren zijn verplicht: 15 gecoördineerde versie GR 30 september 2019 gemeentelijke algemeen politiereglement van Brasschaat hun dieren terug te houden wanneer deze de voorbijgangers aanvallen of vervolgen, zelfs als er geen kwaad of schade uit volgt; de uitwerpselen van het dier te verwijderen, ongeacht of de uitwerpselen zich bevinden op openbaar dan wel privaat domein.
- Hiertoe is iedere eigenaar en houder van een hond verplicht bij het uitlaten van het dier minimum 2 zakjes bij zich te hebben. Deze bepalingen zijn niet van toepassing op assistentiehonden.

Waar mag ik mijn hond wel laten los lopen?

Waar mag ik mijn hond wel laten los lopen?

Brasschaat biedt hondenbaasjes maar liefst 11 hondenweides aan, verspreid over de verschillende wijken.

Je vindt het overzicht hier.

Waar vind ik vuilbakken om mijn hondenpoep in achter te laten?

Waar vind ik vuilbakken om mijn hondenpoep in achter te laten?

Hier vind je binnenkort een overzicht van alle gemeentelijke straatvuilbakjes.