OCMW eerste gesprek - intake

Wat

Wie hulp nodig heeft, kan steeds bij de sociale diensten van het OCMW terecht. Met welke problemen je ook kampt, samen zoeken we naar een oplossing. Je kan bij ons materiële en financiële steun vragen (leefloon, voorschotten, begeleiding bij administratie), maar ook psychosociale begeleiding bij persoonlijke en familiale moeilijkheden.
  

bijzonderheden

bijzonderheden

De vorm van financiële hulpverlening wordt bepaald door het sociale onderzoek en na een beslissing van een bijzonder comité voor sociale dienst. Of iemand recht heeft op een vorm van financiële hulp moet altijd onderzocht worden en kan verschillen afhankelijk van de individuele situatie.
Bij een sociaal onderzoek wordt er steeds veel informatie gevraagd aan de cliënt. Een sociaal onderzoek vraagt dan ook de nodige tijd. Meestal moet je meerdere keren langskomen op de sociale dienst.

AANVRAAG

AANVRAAG

vrij toegankelijk
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 11.30 uur.
donderdag van 14 tot 16.30 uur

op afspraak
Maak een afspraak met onze sociale dienst, dit kan telefonisch. Zo hoef je niet te wachten en kan je sneller persoonlijk geholpen worden. Voor dringende gevallen verwijzen we je natuurlijk onmiddellijk door naar je maatschappelijk assistente of naar de permanentie.