Leer programmeren met CodeFever in Brasschaat - ByteBusters Level 4 (8-10 jaar)

Ook in Level 4 wordt je kind opnieuw ondergedompeld in de wereld van het programmeren. Onze games worden cooler en cooler, want je codeur kan natuurlijk al meer!
Ondertussen passeren een hele reeks nieuwe programmeerconcepten de revue.

Bij CodeFever leren kinderen computationeel denken!
Dat wil zeggen: logisch denken, algoritmes, structuren en patronen ontdekken, en de basisconcepten - die in iedere programmeertaal voorkomen - herkennen en toepassen.
Ons motto: analyseren, redeneren, programmeren en controleren.

We beginnen natuurlijk met een korte opfrissing van de programmeertechnieken uit de vorige reeks (sequentie - decompositie - iteraties - conditionele logica - signalen - variabelen - methodes met/zonder parameters - lijsten). Heel veel nieuwe kennis dus! We ontdekken nieuwe mogelijkheden door lijsten, leren hoe je een spel nog cooler kan maken met scrolling én gaan aan de slag met coördinaten. Deze kennis is alvast de basis om in het volgende level aan de slag te kunnen gaan met MineCraft Education.
Uiteraard leren we ze toepassen in de juiste context, in de Scratch-omgeving.
En als uitsmijter deze lesreeks ... krijgen we onze eerste programmeerles in MineCraft. Dat is niet hetzelfde als het spel dat je kind misschien thuis heeft, maar de echte MineCraft Education-versie!

Na dit level heeft je kind de hele basisreeks doorlopen en is het klaar voor de gevorderden!

Voor deze reeks is voorkennis nodig. Je kind moet minstens volgende concepten beheersen: decompositie, sequentie, iteraties (3 lussen), conditionele logica, signalen, variabelen, methodes, parameters, lijsten (intro).

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Is je kind jonger dan 14? Dan krijg je een fiscaal attest van 13,70 euro per les. Per reeks van 10 lessen maakt dat een totaal fiscaal voordeel van 137 euro.

Wil je liever alles online doen op eigen tempo? Check dan onze online lesreeksen in zelfstudie met 90 euro korting. Opgelet: hiervoor is geen fiscaal voordeel beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
-
Adres
Kapelsesteenweg 722930 Brasschaat
Contact

Info

Prijs
240,00
Prijs: extra info

Basistarief: € 240.00

Types
Cursus of workshop
Genres
Computer en techniek
Leeftijd
8
Organisator
CodeFever VZW