Leven van hart tot hart - Integratiejaar Verbindende Communicatie

Ben jij geïnspireerd door de mogelijkheden die Verbindend Communiceren je biedt om een gezonde relatie te kunnen ontwikkelen met jezelf zodat je groeit in meer zelfvertrouwen, zelfacceptatie, eigenwaarde, innerlijke kracht en liefde voor jezelf? En met de mensen rondom jou zodat je meer vreugde, begrip, verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid en harmonie kunt beleven samen?

Heb jij al een start gemaakt met Verbindende Communicatie en merk je dat het soms al gaat zoals je wenst, en in andere situaties nog uitdagend voor je is?

Wil jij je graag verder bekwamen in de toepassing van dit gedachtegoed zodat plezier en vreugde in je relaties zullen toenemen? Wil jij Verbindend Communiceren verder integreren in je dagdagelijkse leven?

Tijdens dit jaartraject gaan we samen op weg gedurende twaalf dagen, verspreid over een jaar.
Het ontwikkelen van een gezonde relatie met jezelf en de ander staat tijdens dit jaar centraal. We gaan verschillende thema's verder uitdiepen.
Dit is een intensief integratietraject.Inhoud Jaartraining (12 dagen)

• Helder maken van persoonlijke groeikansen en afstemmen met de groep
• Jezelf beter leren kennen en leren op een verbindende manier te kunnen
verwoorden wat er in je omgaat. Leren verbinding te kunnen maken en blijven
behouden met jezelf alsook met de ander.
• Verdere uitdieping van verschillende thema’s die we samen afspreken tijdens het
eerste blok, bijvoorbeeld:
Oordelen over jezelf en de ander transformeren - leren ‘nee’ zeggen en ontvangen - SOS zelfempathie - omgaan met overmacht-situaties, met schuld/schaamte en
boosheid, screaming in Giraffe - empathie en mededogen - intieme relaties - opvoeden van kinderen - transformeren van vijandbeelden - beschermende- versus straffende macht - scary honesty - vergeving, heling en uiten van waardering in GC - verbindend keuzes maken - innerlijke bemiddeling bij conflict - integreren positieve interne dialoog - transformeren van kernovertuigingen.
• Aanleren en toepassen van diverse stoelenprocessen
• Aanleren en toepassen van helingsprocessen door middel van empathie
• Integratie groeikansen en afronding wensen van deelnemers
• Groeiwerk om tussentijds te doen, vormen van empathie-groepjes, onder andere oefenen in empathie-gesprekken.

Voor wie

De jaartraining is bedoeld voor ieder die zich op persoonlijk en/of professioneel vlak verder wil bekwamen in het gedachtegoed van Verbindend/Geweldloos Communiceren.

Verzoek voor deelname

Om vruchtbaar te kunnen deelnemen aan deze Jaartraining is het nodig om reeds enige kennis te hebben van de 4 stappen en hun valkuilen, alsook basiskennis van empathie en zelf-empathie. Dit kan je bekomen door bijvoorbeeld een introductie-training en een tweedaagse verdieping te volgen bij Peggy zelf of een collega.
Heb je iets gelijkwaardigs gedaan of twijfel je over je mogelijkheid tot deelname, neem dan contact op met ons om dit samen te bekijken www.groeinatuurlijk.be .

Studie-belasting

In totaal volg je 72 lesuren. Hiernaast krijg je de gelegenheid om je groeikansen zo optimaal mogelijk te maken door deel te nemen aan een groeigroepje waarmee je tussentijds samenkomt en oefent. Voor het uitvoeren van het groeiwerk en de werking van je groeigroepje kan je rekenen op ongeveer 50 uren. Uiteraard bepaal je hierin zelf de hoeveelheid uren die je bereid bent hieraan te besteden.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat waarop het aantal lesuren vermeld staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
Adres
Hanendreef 1352930 Brasschaat
Contact
e-mailadres
levenskunst@dewalnoot.be
Telefoon
03/653.47.53

Info

Prijs
1 740,00
Prijs: extra info

Basistarief: 1.740,00 €

Types
Cursus of workshop
Genres
Persoon en relaties
Leeftijd
18
Organisator
De Walnoot vzw - Ruimte voor Levenskunst