Linda Tuerlinckx Tentoonstelling

Linda Tuerlinckx (°1955) is een veelzijdige coloriste met een uitgebreide interesse en opleidingen in verschillende academies en in diverse technieken, zoals o.a.:
loodglas, keramiek, powertex, japanse symbolische naaitechnieken, beeldhouwen, houtskooltekeningen, schetsen, model, olieverf, acryl, inkt (planten) etc.
In deze tentoonstelling speelt vooral haar schilderwerk een rol.
Zij is Coloriste in hart en nieren, kleur en licht met zowel aquarel, acryl en olieverf
Met een groot hart voor de natuur (als tuiniersdochter),schildert zij vele impressies van haar vele reizen in Zuid Europa en eigen omgeving. Natuur moet dan ook weergegeven worden zonder figuren/of mens omdat die “storend’ zijn in het geheel.
Dat heeft wellicht te maken met haar sterk rechtvaardigheidsgevoel waarin ze vindt dat de mensheid de natuur niet respecteert en het niet verdient om dan ook in de aandacht te staan
Toch is het figuratieve in de mens ook een passie doch die zullen telkens geportretteerd worden met de nadruk op de vrouwelijke en mannelijke kant van een mens.
Abstractie en het figuratieve expressies schuwt ze niet doch ze boeien haar sterk. Het spel met kleur en lijnen, de emotie, de creatie van het geheel die altijd weer in evenwicht komen na een reis van impulsen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
Adres
koolkaai 32000 Antwerpen
Contact
Telefoon
+32 497183573

Info

Prijs
0,00
Prijs: extra info

Basistarief: 0,00 €

Types
Tentoonstelling
Genres
Schilderkunst
Organisator
Artincolor