deelfietsen Donkey Republic

Makkelijk van B naar A? Spring eens op een (elektrische) fiets!

Met de komst van Donkey Republic gaat dat sneller en vlotter dan ooit. Vanaf het najaar kan je in Brasschaat één van hun oranje (elektrische) fietsen eenvoudig huren. Voor een paar euro geniet jij meteen van de vele voordelen.

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst vanaf augustus in totaal 1.650 elektrische fietsen van Donkey Republic in de regio Antwerpen en Waasland. Zo wil de beheersmaatschappij zoveel mogelijk mensen instant motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken. Ook in Brasschaat mogen we tijdens de werken veel verkeershinder verwachten. Daarom voorziet Lantis 37 elektrische fietsen in onze gemeente.

Het gemeentebestuur doet daar 20 elektrische en 50 gewone deelfietsen bovenop. Met deze (elektrische) fietsen kan je eenvoudig alternatieve vervoersmiddelen combineren. Je fietst bijvoorbeeld naar de P+R in Merksem om de tram te nemen. Of fiets naar het station in Ekeren of Kapellen en neem daar de trein.

Slim onderweg
(Elektrisch) fietsen is een slimme zet. Het gaat vlot vooruit, parkeren is geen probleem en je geniet van extra beweging. Je hoeft geen schrik te hebben dat je eigen fiets of batterij gestolen wordt. De komst van het deelfietsnetwerk van Donkey Republic is dus goed nieuws voor wie vaker de fiets wil nemen. Een fiets is ook stukken milieuvriendelijker dan de auto. Én voordeliger, want minder autorijden betekent ook minder tanken.

Vlot van Brasschaat naar Antwerpen en verder
Tussen Beveren en Wuustwezel plaatst Lantis 1650 fietsen in de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio. In Brasschaat zullen er 57 elektrische fietsen en 50 gewone fietsen ter beschikking staan, ontdek alle locaties op de app van donkey Republic!

Hoe werkt het deelfietssysteem?
Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar één van de drop-off locaties, ontgrendelt daar een fiets met een app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-off locaties. Deelfietsen werken. Donkey Republic is met dit netwerk namelijk niet aan zijn proefstuk toe. Het Deense bedrijf is wereldwijd actief in 71 steden. In België circuleren er al zo’n 800 fietsen in Gent en Kortrijk.

Wedstrijd! 
Wij geven 5x een lidmaatschap weg! De vijf winnaars krijgen een pedal bike lidmaatschap met een rijkrediet van 230 euro.

Post een leuke foto met één van de Donkey Republic deelfietsen en hubs in de gemeente Brasschaat op instagram (2930Brasschaat) met de hashtags #DuurzaamBrasschaat, #DonkeyRepublic, een verwijzing naar de locatie van de hub en schrijf erbij hoe jij gebruik zou maken van de fietsen. Voorbeelden hiervan zijn: om naar je kot te fietsen, om naar de winkel te fietsen, om naar het werk te fietsen, om naar het treinstation te fietsen etc. Deelnemen kan vanaf 10 november 2022 8 uur tot en met 30 november 2022 23 uur. Lees het volledige reglement in onderstaande bestand.


Probeer één maand gratis een deelfiets. 
Download de app en gebruik volgende kortingscode Brasschaat2022, zo kan je een maand gratis een deelfiets gebruiken. De code is geldig tot en met 10 december 2022 en geeft ongelimiteerd ritten van 12-uur voor de gebruiker op een pedal bike. De gebruiker kan de code meerdere keren gebruiken.

naar het wedstrijdreglement

naar het wedstrijdreglement

Download hier het wedstrijdreglement.