Boek&Babbel | Jeroen Van Vaerenbergh - Wat schaft de put?

Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh neemt je mee op een ontdekkingstocht naar ons culinaire verleden, een verhaal dat duizenden jaren beslaat en vol verrassingen zit. Verwacht geen simpele geschiedenisles, maar meeslepende verhalen die ons huidige eetpatroon in een nieuw licht plaatsen. Wat aten onze voorouders en hoe kan hun kennis ons vandaag helpen om gezonder, duurzamer en creatiever te koken?

Als bevlogen verteller graaft hij diep in de geschiedenis. Van de neanderthalers, de Galliërs en Romeinen tot de middeleeuwen, Jeroen vertelt hoe voeding altijd een centrale rol heeft gespeeld in ons dagelijks leven en hoe oude technieken en ingrediënten nog steeds relevant zijn.

Wist je dat zero waste al duizenden jaren geleden werd toegepast? Of dat termen als zuurdesem en amandelmelk helemaal niet zo modern zijn als we denken?

Laat je inspireren door de inzichten uit ons verleden en ontdek hoe de kookpotten van weleer ons kunnen helpen bij het vormgeven van een duurzame toekomst. Laat je verrassen door de verhalen achter de gerechten die onze voorouders eeuwen geleden op tafel zetten.

De Boek&Babbels zijn een organisatie van de Bib en Cultuurcentrum Brasschaat met de steun van Literatuur Vlaanderen.

-
11/12/2025 - 11/12/2025

Basistarief 7,00

Vriend 6,00

Iedereen
Cultuurhuis Brasschaat
uitpas
Cultuur
Lezing of congres
2930 Brasschaat
Cultuurcentrum Brasschaat
bibliotheek Brasschaat
boek en babbel
foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh