parkeren in blauwe zone

Wat

Op de meeste plaatsen in Brasschaat parkeer je gratis. Maar in enkele drukbezochte gebieden (blauwe zones) mag je van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur maximaal twee uur parkeren. De starttijd geef je verplicht aan door het leggen van je parkeerschijf. Op zon- en feestdagen parkeer je ook in blauwe zones gratis en onbeperkt.

Heb je een parkeerkaart voor mindervalide personen?
Als je deze goed zichtbaar achter de voorruit legt, parkeer je ook in de blauwe zones gratis en onbeperkt.

Geen parkeerkaart achter de voorruit in de blauwe zone, dan krijg je een retributie van 25 euro/dag, het tarief voor langparkeren (geldig voor gehele dag). De retributie vind je terug onder je ruitenwisser.

Betaal je niet tijdig, dan rekenen we vanaf de tweede en tevens laatste aanmaning, die aangetekend verstuurd wordt, een administratiekost van 20 euro aan, inclusief de kosten van de aangetekende zending.
Wordt het openstaande bedrag dan nog steeds niet vereffend en heb je geen redelijke of gegronde reden om het factuur te betwisten, dan wordt een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld.
   

kosten

kosten

Parkeren in de blauwe zone is gratis mits plaatsen van een reglementaire parkeerschijf.

Indien je je parkeerschijf niet of onreglementair gebruikt kan je een retributie van 25 euro krijgen.

parkeerretributie

parkeerretributie

Heb je een parkeerretributie gekregen dan betaal je die via overschrijving of je komt naar het gemeentehuis.

Ben je niet akkoord dan kan je schriftelijk een bezwaar indienen, dit mail je naar iv@brasschaat.be. Wens je iemand te spreken over je retributie dan laat je je gegevens achter en iemand van de dienst integrale veiligheid neemt contact met je op.