PC: De grote internetcursus

Wie niet weet hoe te surfen, hoe te e-mailen en wil zien wat je zo allemaal vermag op het Internet, zit hier op zijn plaats. Wat niet wil zeggen dat je nooit eerder een computer hebt aangeraakt, want dan moeten we je wel verwijzen naar de moedercursus van al onze pc-cursussen: ‘ABC van de PC’. Het meest elementaire moet je al in de vingers hebben zoals een map maken, bestanden kopiëren, …

De cursus richt zich tot beginners, maar beperkt zich niet tot het eenvoudige gebruik. We overlopen de vele mogelijkheden dat het Internet ons biedt en behandelen op die manier veel items waarvan je het bestaan nog niet kende of vermoedde.

Alles opsommen wat we behandelen zou ons te ver leiden, maar dit is wat je kan verwachten:

Het Internet: werken met Internet Explorer, gericht werken met Google, andere zoekmachines en het instellen van de startpagina. Webpagina’s afdrukken, doormailen en opslaan: adressen, foto’s, losse teksten en vooral ook: een back-up van je favoriete pagina’s.
E-mailen: berichten opmaken en verfraaien, verzenden/ontvangen, overzichtelijk bewaren, adresboek bijhouden, bijlagen meezenden (en comprimeren).
Nieuwsgroepen, digitale nieuwsbrieven en rss-feeds. Intekenen op een nieuwsbrief, een boek of een reis bestellen, … Google-maps en een luchtfoto van je straat, …
Facebook, Twitter, een eigen website, blogs … waar gaat het over?
Bankieren, kopen en 2de handsspulletjes kopen en verkopen.
Downloaden: hoe downloaden, het downloaden van muziek en video met peer-to-peer programma’s en torrents.
Een klein overzicht van antivirusprogramma’s, antispyware, malware, … om vooral veilig te downloaden. Wat is gratis te gebruiken en toch degelijk en waarvoor moet je betalen en biedt misschien wel een meerwaarde. Wat zijn cookies?
Andere toepassingen op het net zoals telefoneren, chatten en videoconferencing; alsook werken met MSN Messenger en Skype.
... en een ongelooflijke schat aan gratis software en interessante webpagina’s.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
Adres
Bredabaan 6962930 Brasschaat
Contact
e-mailadres
info@dakhuus.org
Telefoon
036331696

Info

Types
Cursus of workshop
Genres
Creativiteit
Leeftijd
18