Programmeren in Python met CodeFever in Brasschaat - Pythons 2 (12-15 jaar)

Misschien vraag je je als ouder af wat Level 2 van Python inhoudt? En je zou daar graag een antwoord op hebben.

Wel, daarmee raak je, wellicht onbewust, de focus van dat level: vragen en bijhorende antwoorden.
Python is DE taal bij uitstek van de data science community. Data scientists houden zich bezig met het beantwoorden van vragen aan de hand van data.
Wie is de populairste Star Wars figuur bij personen die ook Star Trek fan zijn? Via welke luchthavens vlieg ik van A naar B met het minste risico op vertraging? Ik wil mijn baby een voornaam geven die maar zelden gebruikt wordt en met een klinker begint, wat zijn daar goeie voorbeelden van? Ik leerde een cool gokspel kennen, maar heb ik eigenlijk wel een kans om er iets mee te winnen?

In level 2 gaan we op jongerenmaat een stapje in de data science wereld zetten: we leren data in te lezen, we onderzoeken welke stukken van die data relevant zijn om bepaalde vragen te kunnen beantwoorden en we schrijven de programma's die dat antwoord ook effectief produceren.
En omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden kijken we ook eens hoe we aan de hand van eenvoudige grafiekjes onze vragen in een oogopslag kunnen beantwoorden zonder ons te moeten concentreren op een karrenvracht cijfermateriaal.

Het leuke is: elke verzameling data leidt tot tientallen vragen, dus sommige lessen zijn eerder een startpunt dan een eindpunt. We kijken uiteraard ook kritisch naar onze programma's: onze eerste oplossing, klopt die wel? Zagen we niks over het hoofd? Is onze data wel geschikt om onze vraag volledig correct te beantwoorden?

We leven in een door data overspoelde en gestuurd wereld, dus daar wat meer over te weten komen door er zelf actief mee om te gaan is een super nuttige skill om te hebben!

Voor deze reeks is voorkennis nodig. Je kind moet minstens de volgende concepten beheersen: decompositie, sequentie, iteraties (3 lussen), conditionele logica, signalen, variabelen, methodes en parameters, lijsten, coördinaten, negatieve getallen en scrolling. Voorkennis van JavaScript en Python is noodzakelijk.

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Is je kind jonger dan 14? Dan krijg je een fiscaal attest van 13,70 euro per les. Per reeks van 10 lessen maakt dat een totaal fiscaal voordeel van 137 euro.

Wil je liever alles online doen op eigen tempo? Check dan onze online lesreeksen in zelfstudie met 90 euro korting. Opgelet: hiervoor is geen fiscaal voordeel beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
-
Adres
Kapelsesteenweg 722930 Brasschaat
Contact

Info

Prijs
245,00
Prijs: extra info

Basistarief: 245,00 €

Types
Cursus of workshop
Genres
Computer en techniek
Leeftijd
12
Organisator
CodeFever VZW