Seks(e)(n), De Koe & mugmetdegoudentand

VAN EN MET LINEKE RIJXMAN, NATALI BROODS, WILLEM DE WOLF EN PETER VAN DEN EEDE

In 1809 schrijft Goethe zijn ‘Die Wahlverwandtschaften’. Vier personages - het echtpaar Eduard en Charlotte, een vriend van Eduard, en Charlotte’s nichtje Ottilie - plant hij neer op een landgoed en hij observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel, hebben ze een vrije wil? Een soort negentiende-eeuwse Temptation Island dus. Het einde was toen overigens al catastrofaal.

Nu beginnen de KOE en theatermaakster Lineke Rijxman van mugmetdegoudentand aan een nieuw experiment: samen schrijven ze een nieuwe ‘Wahlverwandtschaften’. Opnieuw twee vrouwen, twee mannen en een landgoed. Maar een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur – en haar wetten – nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. Anno 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, in zekere zin zo met ons verbonden, dat zij schudt en beeft, lichtgeraakt is en haar onvoorspelbaarheid kwijt is.

Hoe vergaat het de twee koppels in een tijd waarin we de natuur niet langer de schuld kunnen geven van alles waarvan we altijd dachten dat het nu eenmaal onze natuur was: onze driften, onze verlangens? Weer catastrofaal? Of catastrofaler?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
Adres
Azalealaan 12930 Brasschaat
Contact

Info

Prijs
13,00
Prijs: extra info

Basistarief: 13,00 €; Vriend: 11,00 €

Types
Theatervoorstelling
Organisator
Cultuurcentrum Brasschaat